Zsófia

Hídlap

Biztonságos közlekedésről és baleset-megelőzésről is tanulhatnak a diákok

Együttműködési megállapodást írt alá a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a megyében működő tankerületi központokkal, melynek értelmében az általános és középiskolások a biztonságos közlekedéssel, valamint baleset-megelőzéssel kapcsolatos előadásokat hallgathatnak meg.

A biztonságos közlekedésre nevelést célzó intézkedések megvalósítása érdekében a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság létrehozott egy tantervet, melyben évfolyamokra bontva elméleti és gyakorlati közlekedési ismereteket épít fel és ad át az önkéntesen csatlakozó 44 intézménynek.

A tervek szerint a program a gyermekek közlekedési ismereteinek elmélyítésén, valamint készségszintű alkalmazásán túl hozzájárul egy kedvezőbb közlekedési morál kialakításához. A megállapodás szerint az oktatási intézményekben egy-egy tanórában az előzetesen kiválasztott pedagógus közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési témában, a tematika szerint tart majd előadást. Már a 2019/2020-as tanév is tartalmazza majd a tematikus órákat.

(Forrás: police.hu)

 

 

  • Legyőzte a Gyirmótot a Dorogi FC

    Idegenben, 1:2-es győzelmet aratott a Dorogi FC csapata a Gyirmót FC Győr vendégeként, a Merkantil Bank Liga nyolcadik fordulójában. A találkozón a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd a Dorognak Barna Gergő és Délczeg Gergely találataival sikerült megfordítania a mérkőzés állását és be is gyűjtötték a három pontot.

    Hídlap
Advertisements