Bulcsú

Hídlap

Biztonságos közlekedésről és baleset-megelőzésről is tanulhatnak a diákok

Együttműködési megállapodást írt alá a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a megyében működő tankerületi központokkal, melynek értelmében az általános és középiskolások a biztonságos közlekedéssel, valamint baleset-megelőzéssel kapcsolatos előadásokat hallgathatnak meg.

A biztonságos közlekedésre nevelést célzó intézkedések megvalósítása érdekében a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság létrehozott egy tantervet, melyben évfolyamokra bontva elméleti és gyakorlati közlekedési ismereteket épít fel és ad át az önkéntesen csatlakozó 44 intézménynek.

A tervek szerint a program a gyermekek közlekedési ismereteinek elmélyítésén, valamint készségszintű alkalmazásán túl hozzájárul egy kedvezőbb közlekedési morál kialakításához. A megállapodás szerint az oktatási intézményekben egy-egy tanórában az előzetesen kiválasztott pedagógus közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési témában, a tematika szerint tart majd előadást. Már a 2019/2020-as tanév is tartalmazza majd a tematikus órákat.

(Forrás: police.hu)

Advertisements

  • Anyósát fenyegette meg a szakítás miatt

    Akár két év fegyházbüntetésre ítélhetik, és három évre eltilthatják a közügyektől azt a férfit, aki anyósán kérte számon, hogy megszakadt a kapcsolata a volt élettársával. A vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli.

    Hídlap
  • Verőcei diákok nyerték meg a nemzetközi matekverseny döntőjét

    Világra szóló sikert értek el a verőcei iskolások: a Géza Fejedelem Református Általános Iskola Integrálók nevű csapata holtversenyben első helyen végzett a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjében. Gratulálunk a régiónkat és hazánkat képviselő tanulóknak!

    Hídlap
Advertisements