Fatime

Hídlap

Bakonyi vándortáborban jártak a lábatlani fiatalok

A közelmúltban a Bakonyban megrendezett Erdei Vándortáborban járt a Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola huszonkét fős csapata. A gyermekek összesen hetvenkét kilométert gyalogoltak és számtalan fantasztikus, maradandó élménnyel gazdagodtak.

A táborozók a bakonybéli hoteltől indultak el a hegységet felfedező túrájukra. Útjuk közben vadregényes szurdokokon, patakvölgyekkel tarkított tájakon haladtak keresztül, majd a későbbiekben meghódították a hegység magasabb csúcsait is. A kilátókból távcsövekkel szemlélték a fiatalok végeláthatatlan erdőket és a távolban feltűnő településeket is, de szintén hatalmas élményt jelentette a Pannon Csillagda, amely az ország első számú, komplex csillagászati ismeretterjesztő centrumaként ismert.

A bakonyi Gyilkos-tó látványa, a dermedt, elhalt éger fák csonkjai is minden bizonnyal elkápráztatták a gyermekeket, a mesterségesen felduzzasztott tavacska pedig kellő élménnyel is szolgált számukra. A pedagógusok köszönetet mondtak a kitűnő szervezésért és remélik, hogy jövőre lesz folytatása az idei tábornak.

(Fotó és infó: Erdei Vándortábor)

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements