Fatime

Hídlap

Megoldódott az Esztergom-kertvárosi csőtörés-sorozat problémája

Hónapok óta hatalmas méretű, körbekerített lyuk tátongott Esztergom-kertvárosban, a Bocskai sor és a Tópart utca kereszteződésénél. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint a környéket érintő folyamatos csőtöréseket sikerült elhárítaniuk.

“Az Esztergom-Kertváros, Eperjesi u. sarkánál, a Hajdúsági közben a DN 300 vas ivóvíz vezetéken az elmúlt hónapokban többször volt csőtörés, így egy nagyobb vezetékszakasz került kiváltásra. A helyreállítás elkészült, de 2019.07.29-én egy újabb csőtörés keletkezett a régi DN 300-as vas ivóvíz vezetéken. Ezután a vezetékszakaszt újból fel kellett tárni, a hibaelhárítást elvégezni” – válaszolta megkeresésünkre Kissné Benedek Kinga, az Esztergom-Dorog Vízmű Üzem megbízott üzemvezetője, egyúttal kijelentette, hogy a munkaterület helyreállítását a társaságukkal szerződésben álló Zöld-Út Kft. végzi.

A Bocskai sornál, a patakhíd felé vezető út kereszteződésében látható, hogy végeztek a munkálatokkal. A lyukat betemették, leaszfaltozták. A törmeléket minden bizonnyal azután szállítják el, miután a végleges burkolattal látják el a korábban megbontott útszakaszt.

Korábban a Damjanich utcán is dolgoztak a szakemberek, akik a héten, pontosabban augusztus 7-én az esztergomi Kálvária utcában is elhárítottak egy csőtörést. A szerdai esettel kapcsolatban Kissné Benedek Kinga elmondta, hogy a délelőtti órákban hibaelhárítést végeztek a gerincvezetéken lévő tolózár aknában.

A fogyasztók kizárását és a vezeték leürítését 11:30-kor kezdték el, 13:30-ig, vagyis a vízszolgáltatás újraindításáig átmosták a hálózatot és fertőtlenítették a rendszert.

(Borítókép: futesszerelo-mester.hu)

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements