Ödön

Hídlap

Elhunyt Szaxi Maxi

Hatvanhét éves korában meghalt Fekete Gyula, a Hungária és a Dolly Roll zenekarok egykori szaxofonosa és énekese, aki Szaxi Maxi néven vált országosan is ismertté. A zenész évekig tartó súlyos betegség után hunyt el, halálhírét családja jelentette be.

“Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon Fekete Gyula, Szaxi Maxi, hosszú küzdelem után úgy döntött, hogy pihenni tér. Köszönjük, hogy megtanítottál bennünket szívvel élni és oroszlánként harcolni!” – közölte a gyászoló család a közösségi oldalon.

A híres szaxofonos zenészcsalád sarjaként látta meg a napvilágot, szülei nyomására zongorán és hegedűn kezdett tanulni, de mégis a szaxofon lett az a hangszer, amely végigkísérte pályáját. 1965-től a One Generation zenekarban játszott, majd három évvel később megismerte Várkonyi Mátyást, akivel létrehozták a Zé-gé együttest. 1971-73 között a legendás Hungáriát erősítette, majd miután 1979-ben a zenekar megújult, Fekete Gyula is visszatért.

A Hungária 1983-as felbomlása után automatikusan a Dolly Roll együttes tagja lett, ahol szintén sikereket ért el, majd hét évvel később búcsút intett a formációnak és szólókarrierbe kezdett. Énekes-zongorista előadóként bejárta a világot, külföldön is letette a névjegyét.

2014-ben egy luxushajó zenekarában játszott, amikor rosszul lett és nyaktól lefelé lebénult. Halálával a magyar zenei élet egyik ikonikus alakját veszítettük el.

(Forrás: 24.hu és retromuzsika.hu)

  • Guba Mónika és Fluxa Tamás nyerte a tokodaltárói asztalitenisz versenyt

    Izgalmakkal teli párharcokat is láthattak azok, akik ellátogattak a Bányász Kultúrotthonban megrendezett I. Tokodaltárói Amatőr Ping-Pong Versenyre. A hagyományteremtő tornán a női mezőnyben Guba Mónika diadalmaskodott, míg a férfiaknál Fluxa Tamás emelhette magasba a győztesnek járó trófeát. A jó hangulatú kupán – melyen már kora reggeltől pattogott a labda – a szervezők üdítővel és energia …

    Hídlap
  • Leendő rendőrtisztek látogattak el Esztergomba

    Pályaorientációs szakmai látogatáson vettek részt november 15-én, pénteken az Esztergomi Rendőrkapitányságon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatói. A vendégeket Debreczeni István rendőr alezredes, a rendőrkapitányság vezetője köszöntötte, majd megismerkedtek a várossal és még közös fényképet is készítettek a bazilikánál.

    Hídlap
Advertisements