Vilma

Hídlap

Sikeresen újraélesztett egy férfit az esztergomi polgárőr

Életet mentett egy szolgálatban lévő fiatal polgárőr szeptember 6-án, az esztergomi autóbusz-állomáson. Sikerült utolérnünk Valent Tamást, aki a Hídlapnak elmondta: bár igencsak izgult, leküzdötte a félelmét és tette, amit tennie kellett.

Valent Tamás hat esztendővel ezelőtt öltötte magára először a polgárőr egyenruhát, azóta pedig az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület kötelekében vigyázza a rendet. Munkája során kellemes és kevésbé szívmelengető kalandokat is átélt, mi több társaival segítettek már asztmarohamot kapott lányon, de főztek teát a zimankós hidegben az utcán fagyoskodó embereknek is. Szeptember 6-a azonban újabb mérföldkőnek számít az életében, hiszen a halál torkából sikerült visszahoznia egy férfit.

Több hírportál is beszámolt róla, köztük a kemma.hu is, hogy aznap délelőtt a SzívCity nevű alkalmazás mentette meg egy bajbajutott életét, akinek az esztergomi autóbusz-állomáson állt meg a szíve. A férfihez egy járókelő ment oda, aki azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívó számot. Az applikáció (amelyet az ehhez hasonló esetek miatt fejlesztettek ki) pedig riasztást küldött azoknak a személyeknek, akik rendelkeznek szakszerű elsősegélynyújtó ismeretekkel.

Így jött képbe Valent Tamás is, aki ekkor a Széchenyi tér közelében állomásozott. Autóba ült és szinte egy perc alatt ki is ért a helyszínre, majd látta, hogy nagy a baj, ezért mellkas-kompressziót alkalmazva megkezdte az újraélesztést.

-A 800-as busz kocsibeállója mellett egy idős férfi feküdt a földön. Nem volt légzése és pulzusa, továbbá teljesen elkékült. Többen körbeállták, majd mikor leparkoltam a szolgálati járművel, egy hölgy kivételével mindenki elment onnan – mondta portálunknak Valent Tamás.

Pont jókor jött a felmentő sereg, ugyanis ő négy percig, segítője, egy hölgy pedig negyven másodpercig végezte az újraélesztést. A kiérkező mentők pedig majd háromnegyed óráig küzdöttek a férfi életéért, akit végül sikerült megmenteni. A polgárőr köszöni a két volt mentősnek, Kaszner Jánosnak és Tóth Gábornak, a hivatásos mentőknek, továbbá a hölgynek is a segítséget. Véleménye szerint nem szabad előítéletesnek lenni, hiszen nem tudhatjuk előre, hogy alkoholos befolyásoltság vagy rosszullét miatt fekszik valaki a földön.

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements