Vilma

Hídlap

Babaruhákat gyűjtenek a váci kórháznak

Jó állapotban lévő babaruhákat gyűjt a váci Jávorszky Ödön Városi Kórház számára a Közösen Letkésért Egyesület. A civil szervezet tagjai szeptember 23-ig várják a ruhaneműket, melyeket másnap szeretnének átadni az intézménynek. A lakosok 50-56-os, vagy annál kisebb méretű ruhákat adhatnak le a kijelölt helyszíneken.

“Kedves Anyukák, Apukák, Nagymamák, Nagypapák! Most a leendő letkési és környékbeli kisbabákra gondolunk. A váci kórházban fogytában vannak a még használható babaruhák. Arra gondoltunk, mivel a mi babáink is ott születnek, a váci kórházba kerülnek, ha valami baj van, megajándékoznánk őket néhány kis ruhával. Szóval, ha van kedvetek nektek is segíteni és van használt, de még jó állapotú babaruhátok, amit szívesen felajánlanátok, vigyétek be a három letkési bolt egyikébe (a Ko-Fa ABC-be, Kati nénihez vagy Gyurcsók Feriékhez), vagy Szobon a Kis Herceg Virágbolt és Virágkertészetbe, ott gyűjtjük őket! Ez lehet rugdalózó, body, kis nadrág, zokni, sapka, kesztyű, bármi, amit ti is a babáitokra adnátok. Ami fontos, hogy mivel újszülöttekre való ruhákra van szüksége az intézménynek, így az 50-56-os vagy annál kisebb méret jó csak. Kérjük, ezt vegyétek figyelembe! Az összegyűlt ruhákat szeptember 24-én szeretnénk átadni a kórháznak, így a leadási határidő szeptember 23. 16 óra! Mutassuk meg, hogy ismét össze tudunk fogni egy jó cél érdekében!” – olvasható a bejegyzésükben.

Az egyesület azt írja, hogy a szobi Kis Herceg Virágbolt és Virágkertészet is csatlakozott a gyűjtéshez, így már az üzletben is le lehet adni a babaruhákat.

(Fotó és infó: Közösen Letkésért Egyesület)

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements