Előd

Hídlap

Három év börtönbüntetésre ítélték a halálos bajóti balesetért felelős dorogi férfit

A Tatabányai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy dorogi férfival szemben. A vádlott beült egy utasokkal teli kisbuszba és halálos balesetet okozott.

A dorogi férfi 2018. április 30-án a bajóti pincesoron egy házibuliban mulatozott, ahol alkoholt is fogyasztott. Éjfél előtt a tulajdonos engedélye nélkül beült a járművébe, majd a pincékhez vezető, közvilágítás nélküli úton közlekedni kezdett a kisbusszal. Hirtelen meg akart fordulni, a jármű pedig letért az úttestről és a meredek partoldalon felborult.

A borulás közben egy 22 éves lány – akinek nem volt bekötve a biztonsági öve és nyitva volt mellette az ablak – súlyosan megsérült és a helyszínen életét vesztette. A másik négy utas pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott minden bizonnyal megijedt, hiszen a balesetet követően segítségnyújtási kötelezettségét elmulasztva elmenekült a helyszínről, később viszont jelentkezett az Esztergomi Rendőrkapitányságon. Az ügyészség vádirata alapján megtartott előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A bíróság az előkészítő ülésen ítéletet hozott, a vádlottat 3 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, és 6 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó)
(Borítókép: police.hu)

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements