Timót

Hídlap

Országos Elsősegélynyújtó Versenyen remekeltek a Dobó Katalin Gimnázium diákjai

A napokban Zalaegerszegen rendezték meg a 48. Országos Elsősegélynyújtó Versenyt, amelyen ötvenkét csapat háromszáz elsősegélynyújtója mérte össze tudását. Az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium alakulata a legjobb teljesítményét nyújtva ifjúsági kategóriában harmadik helyezést ért el.

A Magyar Vöröskereszt az Elsősegélynyújtás Világnapján évek óta egy versennyel igyekszik felhívni a figyelmet az elsősegélynyújtás fontosságára. Az elmúlt években rendszerint vidéki nagyvárosok, régiós központok adtak helyet az események, ezúttal pedig a zalai megyeszékhelyre esett a választás.

A résztvevőknek húsz állomásból álló, mintegy kilenc kilométeres körpályát kellett teljesíteniük. A versenyzők három korcsoportban szerepeltek: tizenhét felnőtt, húsz ifjúsági és húsz gyermek csapat nevezett be. A szituációk is változatosak voltak, hiszen a legjobb tudásuk szerint kellett cselekedniük a versenyzőknek akkor, amikor rollerbaleset következtében kiszabadult egy óriáspók, de el kellett látniuk olajfúró tornyon történt robbanás sérültjeit is.

A Dobó Katalin Gimnáziumot képviselő Önkéntes egység csapata kimagasló teljesítményt nyújtva kategóriája harmadik helyén végzett és ezüst minősítéssel jutalmazták a diákokat. A Besey Eszter, Kabai Klaudia, Mészáros Ákos, Pleskó Panna és Szollár Zorka alkotta csapat májusban megnyerte a megyei elsősegélynyújtó versenyt, most pedig újabb nívós eredményt értek el.

„Elmondhatatlanul büszke vagyok a csapatra és köszönöm az eddigi kiváló munkájukat, ami nem csak saját felkészülésükre vonatkozik. Ez a lelkes csapat nagyban kiveszi részét az utánpótlás nevelésben és újraélesztés oktatóként is részt vesz a gimnázium mindennapjaiban. Azt gondolom, ha valakire, hát rájuk fel lehet nézni! Le a kalappal és így tovább. Nagyon várom a további közös munkát” – írta közösségi oldaán Kabai Dániel, a diákok felkészítője.

(Forrás: Magyar Vöröskereszt/Kabai Dániel)

Advertisements