Előd

Hídlap

Autómentes napot ünnepeltek Dorogon és Esztergomban

Szeptember 20-án az Európai Mobilitási Hét keretében Autómentes napot tartott Dorogon és Esztergomban. Előbbi helyszínen kerékpárral tekertek iskolába a gyermekek, míg a Duna-parti településen a főtérre gyűltek össze a fiatalok, ahol Harcz Réka fitness edző tornára invitálta őket.

Bár az Európai Autómentes Napot hivatalosan 22-én tartják, térségünkben pénteken szerveztek a különleges nappal kapcsolatos programokat. A Dorogi Kerékpáros Egyesület tagjai a város három iskoláját is megpróbálták bevonni a kezdeményezésükbe. Az akció sikeres volt: a fiatalok kerékpárral juthattak el az intézményekbe, délelőtt pedig óvodások lepték el az Otthon teret, ahol ügyességi KRESZ-parkot alakítottak ki nekik. A kicsik élvezettel tekertek végig a táblák között és természetesen a várva várt jutalom sem maradhatott el!

Eközben néhány kilométerrel távolabb, Esztergomban is zajlottak a programok. A gyermekek a pedagógusok és rendőri felvezetéssel haladtak végig a városon. Az Árok utcánál értük utol őket, a kicsik pedig kerékpározva, mondókákat énekelve haladtak tovább a Széchenyi tér felé.


A kemma.hu beszámolója szerint a helyszínen Romanek Etelka polgármester asszony köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Harcz Réka fitness edző mozgásra invitálta a legkisebbeket és az óvodapedagógusokat, majd ajándékkal és kerékpárra szerelhető csengővel jutalmazták azokat, akik végigvonultak a városon.

(Forrás: dorogisport.hu/kemma.hu)


  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements