Előd

Hídlap

Öt év fegyházbüntetésre ítélték a dorogi iskolásokat zaklató lábtenisz edzőt

Öt év fegyházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a férfit, aki egy dorogi iskolában társadalmi munkában edzéseket tartott, a foglalkozások alkalmával pedig több gyermeket is szexuálisan zaklatott. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fenn.

A vádlott, mint segítő szülő, alkalmanként lábtenisz edzéseket (továbbá rádiós szakkört is vezetett) tartott az egyik dorogi általános iskolában. 2017-2018-ban ezeken a napokon a gyermekek a férfi felügyelete és irányítása alatt álltak.

A vádlott az edzések és foglalkozások alkalmával összesen tizenegy kiskorú, 10 és 13 év közötti fiút zaklatott. A férfi több alkalommal benyúlt az alsónadrágjukba azzal az ürüggyel, hogy nyújtás közben az izmok feszülését ellenőrzi, illetve a nyújtásban segít.

A Tatabányai Törvényszéken október 2-án megtartott előkészítő ülésen a vádlott beismerte tettét és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, amit a bíróság végzéssel elfogadott. A férfit 12. életévét be nem töltött sértettek sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette, valamint 18. életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre ítélte. Emellett mellékbüntetésül 8 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és véglegesen eltiltották minden olyan foglalkozástól, ami 18. életévét be nem töltött személy felügyeletével kapcsolatos.

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe többek között a vádlott büntetlen előéletét, valamint, hogy egyes részcselekmények kísérleti szakban maradtak, súlyosító körülményként pedig a sértettek nagy számát, kilenc esetben a folytatólagos elkövetést és a cselekmények előre átgondolását.

(Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtó / MTI)

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements