Előd

Hídlap

Szabó Evelin megszerezte ötödik Európa-bajnoki címét

Az október 4-6. között Budapesten megrendezett 46. FEW European Championship elnevezésű versenyen szerezte meg ötödik Európa-bajnoki címét Szabó Evelin. A csolnoki karatés a +68 kilogrammosok mezőnyében képviselte Magyarországot és szerzett újabb aranyérmet.

A fiatal sportoló a tavalyi Európa-bajnokság óta készült a megmérettetésre és ezúttal sem lobogott más cél a szeme előtt, mint az újabb kontinensbajnoki cím megszerzésének a lehetősége. Úgy gondolta, hogy hazai közönség előtt kötelező nyerni és nagy erőt tudott meríteni a biztatásokból. Erőnyerőként jutott az elődöntőbe, ahol a belgiumi Graziella Fiorival találkozott. Ellenfelét két perc 8:0-ás technikai KO-val intézte el, a döntőbe pedig Pap Dorottyával találkozott.

A fináléban rendkívül kiélezett küzdelmet láthatott a közönség. Evelin végig irányított és uralta a párharcot, majd az utolsó tíz másodpercben az ő javára dőlt el a mérkőzés. Ezzel megszerezte ötödik Európa-bajnoki címét.

(Fotó: Szabó Evelin)

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements