Vilma

Hídlap

Szabó Evelin megszerezte ötödik Európa-bajnoki címét

Az október 4-6. között Budapesten megrendezett 46. FEW European Championship elnevezésű versenyen szerezte meg ötödik Európa-bajnoki címét Szabó Evelin. A csolnoki karatés a +68 kilogrammosok mezőnyében képviselte Magyarországot és szerzett újabb aranyérmet.

A fiatal sportoló a tavalyi Európa-bajnokság óta készült a megmérettetésre és ezúttal sem lobogott más cél a szeme előtt, mint az újabb kontinensbajnoki cím megszerzésének a lehetősége. Úgy gondolta, hogy hazai közönség előtt kötelező nyerni és nagy erőt tudott meríteni a biztatásokból. Erőnyerőként jutott az elődöntőbe, ahol a belgiumi Graziella Fiorival találkozott. Ellenfelét két perc 8:0-ás technikai KO-val intézte el, a döntőbe pedig Pap Dorottyával találkozott.

A fináléban rendkívül kiélezett küzdelmet láthatott a közönség. Evelin végig irányított és uralta a párharcot, majd az utolsó tíz másodpercben az ő javára dőlt el a mérkőzés. Ezzel megszerezte ötödik Európa-bajnoki címét.

(Fotó: Szabó Evelin)

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements