Lukrécia

Hídlap

Szabó Evelin megszerezte ötödik Európa-bajnoki címét

Az október 4-6. között Budapesten megrendezett 46. FEW European Championship elnevezésű versenyen szerezte meg ötödik Európa-bajnoki címét Szabó Evelin. A csolnoki karatés a +68 kilogrammosok mezőnyében képviselte Magyarországot és szerzett újabb aranyérmet.

Hirdetések

A fiatal sportoló a tavalyi Európa-bajnokság óta készült a megmérettetésre és ezúttal sem lobogott más cél a szeme előtt, mint az újabb kontinensbajnoki cím megszerzésének a lehetősége. Úgy gondolta, hogy hazai közönség előtt kötelező nyerni és nagy erőt tudott meríteni a biztatásokból. Erőnyerőként jutott az elődöntőbe, ahol a belgiumi Graziella Fiorival találkozott. Ellenfelét két perc 8:0-ás technikai KO-val intézte el, a döntőbe pedig Pap Dorottyával találkozott.

A fináléban rendkívül kiélezett küzdelmet láthatott a közönség. Evelin végig irányított és uralta a párharcot, majd az utolsó tíz másodpercben az ő javára dőlt el a mérkőzés. Ezzel megszerezte ötödik Európa-bajnoki címét.

(Fotó: Szabó Evelin)

Hirdetések
  • Vízre bocsátották Erebét, az új kitűzőhajót

    Erebe névre keresztelték azt az új kitűzőhajót, melyet július 9-én, csütörtökön bocsátottak vízre Nyergesújfalunál. A jármű több fontos szerepet tölt majd be: egyrészt a biztonságos dunai közlekedési útvonal kijelölésénél, de jégzajlás idején és nagy mennyiségű uszadék érkezésekor is bevethetik majd.

    Hídlap
  • Baleset történt Dorogon

    Könnyű sérüléssel járó baleset történt július 9-én, Dorogon, a Bécsi úti benzinkút, illetve a Határ út közötti szakaszon. Az egyik érintett jármű helyzete miatt kisebb torlódás alakult ki, de a forgalom néhány pillanatnyi várakozástól eltekintve zavartalanul haladt.

    Hídlap