Lukrécia

Hídlap

Elítélhetik a pilismaróti férfit, aki agyonveréssel fenyegette meg ismerősét

Zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség egy pilismaróti férfival szemben, aki a zzal fenyegette meg a sértettet, hogy agyonveri, majd a kezében tartott mankóját fenyegetőleg felemelte. A vádlott pénzbüntetéssel megúszhatja az esetet.

Hirdetések

A férfi február 26-án délután megjelent a sértett pilismaróti házánál és egy általa hallott híresztelést sérelmezve szidalmazni kezdte az ingatlan tulajdonosát. Meg is fenyegettel, hogy “bemegy a házába és agyonüti”, illetve azt is mondta neki, hogy “ha meglátja az utcán, akkor agyonveri.” Az emelkedett hangnemben beszélő vádott továbbá a jobb kezében tartott mankóját is felemelte.

A sértettben a vádlott fenyegetései komoly félelmet keltettek, a sértett magánindítványát előterjesztette vádlottal szemben. A vádlottnak már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel, legutóbb 2017-ben a bíróság embercsempészés bűntette miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelyre figyelemmel visszaesőnek minősül. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések
  • Baleset történt Dorogon

    Könnyű sérüléssel járó baleset történt július 9-én, Dorogon, a Bécsi úti benzinkút, illetve a Határ út közötti szakaszon. Az egyik érintett jármű helyzete miatt kisebb torlódás alakult ki, de a forgalom néhány pillanatnyi várakozástól eltekintve zavartalanul haladt.

    Hídlap
  • MÉH telepen adta le a garázsból ellopott tárgyakat

    A lakatot lefeszítve jutott be egy esztergom-kertvárosi garázsba K. Sándor, aki ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az esztergomi rendőrök a feljelentést követő napon elfogták a tettest.

    Hídlap