Fatime

Hídlap

Hivatalosan is átadták az esztergomi elektromos töltőállomásokat

Hivatalosan is átadták az esztergomi elektromos töltőállomásokat, melyeket a Jedlik Ányos Terv keretében elnyert mintegy 8 millió forintnyi támogatásból és önkormányzati forrásból hoztak létre. A telepítést a MOL-csoport végezte, amely öt évig az üzemeltetési feladatokat is ellátja majd.

Az átadón Bánhidy László alpolgármester hangsúlyozta: Esztergomban idegenforgalmi szempontból is fontosnak tartják a fejlődési lehetőségeket. Elmondta, hogy a megye egyik legszennyezettebb régiójának számít a város és térsége, ugyanakkor véleménye szerint az új technológia széleskörű elterjedésével ezen a téren is javulás várható.

Tóth Fekete Róbert, az állomásokat kivitelező MOL-csoport e-mobilitási szegmensének vezetője ismertette, hogy elkészítették a 2030-as stratégiát, melyben fontos szerepet szánnak az e-mobilitásnak és annak, hogy minél szélesebb körben elérhetővé tegyék ezt a szolgáltatást. Ismertette, hogy a régióban már hat országban telepítettek állomásokat, melyek szépen lassan egybefüggő hálozatot fognak majd alkotni. A jövő hónaptól kezdve hazánkban mintegy hatvan helyszínen építenek ki hasonló berendezéseket.

– Büszkék vagyunk arra, hogy az önkormányzat szakmai partnerként minket bízott meg a kivitelezéssel, továbbá öt évig mi üzemeltethetjük az töltőállomásokat – mondta.

Tóth Fekete Róbert azt is bejelentette, hogy a várossal úgy döntöttek, hogy fél éven keresztül ingyen biztosítják a töltési lehetőséget. Így a következő hónapokban remélhetőleg egyre többen tanulják meg a használatát és kapnak kedvet az új rendszerhez.

A Bástya parkolóban tartott átadón egy zöld rendszámú, elektromos Nissant csatlakoztattak az állomáshoz, így bárki láthatta, hogy a valóságban hogyan tölthető fel egy autó. Továbbá az eszköz kijelzőjén is látható a folyamat, így megbizonyosodhatunk arról, hogy mindent jól csináltunk-e.

A Bástya parkolón kívül a Bánomi lakótelep mellett található Márta panziónál és a Bottyán utcában létesítettek elektromos töltőállomást. Egyébként a térségben elsőként Dömösön létesült ilyen rendszer, Esztergom pedig a második település, ahol a zöld rendszámú autókat fel lehet tölteni.

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements