Előd

Hídlap

Országos bajnokságon szereztek bronzérmet a Komárom-Esztergom megyei horgászok

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége több évtizedes szünet után ebben az évben újra indított csapatot a sportág legnehezebb és egyben legnívósabb versenyén, a XXVII. Klubcsapatok Országos Bajnokságán Szegeden. A visszatéréshez jó eredmény is dukált, hiszen az alakulat bronzérmet szerzett.

A versenyen elért helyezés értékét az adja, hogy ezen a megmérettetésen az ország legjobb horgászai között kell kitűnni, a klubcsapatok ilyenkor a számos nemzetközi versenyen helyezéseket elért, nagy tapasztalatú versenyzőiket vetik be.

A csütörtöki edzésnap után 3 napon át tartott a küzdelem a szegedi Maty-éri pályán. Október 4-én pénteken, az első versenynapon remekül ment a csapatnak, a második helyen zárt a szövetség. Szombaton a következő napon egy picit gyengébb volt a teljesítmény, de sikerült megtartani a versenynap végére az összetett 2. helyet.

A mindent eldöntő vasárnapi forduló után megyénk csapata sportszerűen és jól horgászva a 22 csapatból végül az előkelő 3. helyen zárta az OB-t. Több nagy múltú, főleg válogatottakból álló csapatot sikerült megelőzni.

Az egyéni rangsort böngészve, – ahol 118 versenyző eredményei vannak – a KEMHESZ két versenyzője is közvetlen az élmezőnyben végzett. Nagy Hunor 5., Szász Attila a 9. lett. A kiváló szereplés értékelésekor ki kell emelni Sasvári József versenyzőt, aki amellett, hogy jól horgászott, egyben a kapitányi teendőket is ellátta. Sok időt és energiát áldozott a jó szereplés érdekében.

A csapat tagjai voltak:

Versenyzők:

 • Sasvári József (Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület)
 • Haschek Tibor (Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület)
 • Szász Attila (Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület)
 • Nagy Hunor (Vasas Horgász Egyesület Esztergom)
 • Szalai Tamás (Vasas Horgász Egyesület Esztergom)

A jó szereplést segítették:

 • Nagy József (Vasas Horgász Egyesület Esztergom)
 • Kovács Tamás (Vasas Horgász Egyesület Esztergom)
 • Sarus Ferenc (Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület)
 • Osvald Zsolt ügyvezető elnök (KEMHESZ)

(Borítókép: mohosz.hu)


 • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

  Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

  Hídlap
 • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

  Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

  Hídlap
Advertisements