Előd

Hídlap

Ruhásszekrényből lopta ki a megtakarított pénzt a tolvaj hölgy

Közvetítői eljárás lefolytatása céljából az Esztergomi Járási Ügyészség hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást egy lopás vétsége miatt indult ügyben. Amennyiben a vádlott jóváteszi a bűncselekménnyel okozott sérelmét, úgy a megbánás révén megszüntetik a vele szemben indított büntetőeljárást.

A lopással vádolt hölgy július 7-én egy dorogi férfi ismerőse lakótelepi lakásában tartózkodott. A nő már többször járt ott, így tudta, hogy a férfi élettársa hol tartja a megtakarított pénzét. A gyanúsított ki is használta a tulajdonos figyelmetlenségét: amint egyedül maradt a nappaliban, kilopta a ruhásszekrényben található ágynemű alól a 220 ezer forintnyi összeget.

A hölgy az ellopott pénzből 80 ezret a tartozásai kiegyenlítésére használt fel. A büntetőeljárás során az elkövető nő önként átadott 140 ezer forintot amit a nyomozó hatóság lefoglalt és a sértettnek kiadott, így a sértett kára ennyivel megtérült.

A lopási kár fennmaradó részét az elkövetőnek közvetítői eljárásban van lehetősége megtéríteni, illetve a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátenni.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

  • Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

    Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

    Hídlap
  • Hazai pályán győzte le a Budaörs csapatát a Dorog

    Hazai környezetben aratott győzelmet a Dorogi FC a Merkantil Bank Liga (NB II) 13. fordulójában. A válogatott mérkőzések miatti szünet jót tett a csapatnak, ugyanis a csákvári elleni vereséget követően igencsak rákészültek a Budaörs elleni rangadó. A találkozón végül három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot a Dorog.

    Hídlap
Advertisements