Vilma

Hídlap

Ruhásszekrényből lopta ki a megtakarított pénzt a tolvaj hölgy

Közvetítői eljárás lefolytatása céljából az Esztergomi Járási Ügyészség hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást egy lopás vétsége miatt indult ügyben. Amennyiben a vádlott jóváteszi a bűncselekménnyel okozott sérelmét, úgy a megbánás révén megszüntetik a vele szemben indított büntetőeljárást.

A lopással vádolt hölgy július 7-én egy dorogi férfi ismerőse lakótelepi lakásában tartózkodott. A nő már többször járt ott, így tudta, hogy a férfi élettársa hol tartja a megtakarított pénzét. A gyanúsított ki is használta a tulajdonos figyelmetlenségét: amint egyedül maradt a nappaliban, kilopta a ruhásszekrényben található ágynemű alól a 220 ezer forintnyi összeget.

A hölgy az ellopott pénzből 80 ezret a tartozásai kiegyenlítésére használt fel. A büntetőeljárás során az elkövető nő önként átadott 140 ezer forintot amit a nyomozó hatóság lefoglalt és a sértettnek kiadott, így a sértett kára ennyivel megtérült.

A lopási kár fennmaradó részét az elkövetőnek közvetítői eljárásban van lehetősége megtéríteni, illetve a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátenni.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements