Lukrécia

Hídlap

Ruhásszekrényből lopta ki a megtakarított pénzt a tolvaj hölgy

Közvetítői eljárás lefolytatása céljából az Esztergomi Járási Ügyészség hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást egy lopás vétsége miatt indult ügyben. Amennyiben a vádlott jóváteszi a bűncselekménnyel okozott sérelmét, úgy a megbánás révén megszüntetik a vele szemben indított büntetőeljárást.

Hirdetések

A lopással vádolt hölgy július 7-én egy dorogi férfi ismerőse lakótelepi lakásában tartózkodott. A nő már többször járt ott, így tudta, hogy a férfi élettársa hol tartja a megtakarított pénzét. A gyanúsított ki is használta a tulajdonos figyelmetlenségét: amint egyedül maradt a nappaliban, kilopta a ruhásszekrényben található ágynemű alól a 220 ezer forintnyi összeget.

A hölgy az ellopott pénzből 80 ezret a tartozásai kiegyenlítésére használt fel. A büntetőeljárás során az elkövető nő önként átadott 140 ezer forintot amit a nyomozó hatóság lefoglalt és a sértettnek kiadott, így a sértett kára ennyivel megtérült.

A lopási kár fennmaradó részét az elkövetőnek közvetítői eljárásban van lehetősége megtéríteni, illetve a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátenni.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések

  • Vízre bocsátották Erebét, az új kitűzőhajót

    Erebe névre keresztelték azt az új kitűzőhajót, melyet július 9-én, csütörtökön bocsátottak vízre Nyergesújfalunál. A jármű több fontos szerepet tölt majd be: egyrészt a biztonságos dunai közlekedési útvonal kijelölésénél, de jégzajlás idején és nagy mennyiségű uszadék érkezésekor is bevethetik majd.

    Hídlap
  • Baleset történt Dorogon

    Könnyű sérüléssel járó baleset történt július 9-én, Dorogon, a Bécsi úti benzinkút, illetve a Határ út közötti szakaszon. Az egyik érintett jármű helyzete miatt kisebb torlódás alakult ki, de a forgalom néhány pillanatnyi várakozástól eltekintve zavartalanul haladt.

    Hídlap