László

Hídlap

Otthon ütötte ki a Tatabányát az Esztergom

Tizenöt gólos különbséggel győzte le a Tatabányát az NB II Északi-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek felnőtt női kézilabda csapata. A megyei rangadón végig a hazaiak irányították a játékot, a vendégek pedig csak epizódszerepekhez jutottak.

Hirdetések

Az Esztergom a negyedik fordulóban a megyeszékhely csapatával csapott össze. Bár a keretből hiányzott Csiki Renáta, aki a Katarban zajló strandkézilabda világbajnokságon a magyar válogatottban szerepel, ennek ellenére a társak nem érezték meg a hiányát.

A mérkőzés első találatát a tatabányai Pócos Karina szerezte. A hatodik percig felváltva estek a gólok, tízpercnyi játék után viszont már három góllal vezetett az Esztergom. A vendéglátók lerohanásból és felállt fal elleni játékban is eredményesek voltak, a vendégek pedig nem találtak ellenszert erre a taktikára.

A 19:13-as félidei eredményt követően a második játékrészben igazi gólparádét rendezett a hazai gárda, amely 21 (!) találatot szerzett. A mérkőzés végéig fokozatosan növelték az előnyüket és még az is belefért, hogy több büntetőt is kihagytak. Mezőségi Irén edző több felállást is kipróbált, a fiatalok pedig bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

Végeredmény: Esztergom 40:25 Tatabánya

Barczi Anna 10, Ábrahám Szilvia 7, Valovics Nóra 6, Osvald Zsanett 5, Horváth Mónika és Takács Angéla 4-4, Kovács Nóra 3, Szilágyi Vivien pedig 1 gólt szerzett.

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap