Vilma

Hídlap

Jól játszott, de búcsúzott a röplabda Magyar Kupától a Dág

Derekasan küzdve, de végül a címvédő előtt fejet hajtva búcsúzott a Magyar Kupától a Dági felnőtt röplabda csapat. Az első fordulóban még sikeresen túljutottak a budapesti bajnokságban szereplő Kertvárosi SE-n, de a válogatott játékosokkal teletűzdelt Kecskeméti RC már nehéz ellenfélnek bizonyult.

A röplabda visszatért Dágra – ezt írja a klub a közösségi oldalán, melyet senki sem mer vitatni. Az alapjaitól építették újjá a szakosztályt azok után, hogy néhány évvel ezelőtt megszűnt a felnőtt csapat. Idén az NB2-be egy vadonatúj csapat nevezett be, mely a Magyar Kupában két fordulón át menetelt.

A Kertvárosi SE elleni diadal azt jelentette, hogy hazai környezetben fogadhatják a címvédőt. A várakozásoknak megfelelően a csarnok megtelt érdeklődőkkel: a legkisebbek a pálya szélén ültek, de a lelátóról és az ajtóknál állva is rendkívül sokan szemlélték a meccset.

Az első szettben még kicsit álmosan játszott a hazai gárda, de nem adták könnyen magukat. A második játszmában fej-fej mellett haladtak, majd ha nehezen is, de a Kecskemét érte el elsőként a 25 pontot. A végjátékban is láthattunk szép dági akciókat, végül 0:3-mal a Kecskemét jutott tovább. A szurkolók éltették a dágiakat, hiszen az osztálykülönbség ellenére sikeresen helyt álltak.

(Fotó: beküldött kép)

 

 

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements