Vilma

Hídlap

Perőcsényben koncertezik az Emberöltő zenekar

Október 18-án szombaton, 20 órától a Vendég Perőcsényben nevű sörözőben koncertezik az Emberöltő Zenekar. A 2013-ban alakult banda egyre többfelé megfordul, ám Perőcsényben még csak most fognak debütálni. Biztosak lehetünk benne, hogy az együttes tagjai nem fognak csalódást okozni és apait-anyait beleadnak majd.

A nép- és rockzene, valamint az irodalmi kultúra kapcsolata jellemzi a bandát, amely 2015. március 15-én esett át a tűzkeresztségen. Aznap a Feltámadott a tenger című verszenésítéssel léptek fel, a siker pedig garantált volt. Azóta négy év telt el, az együttes pedig már több videóklippel is rendelkezik: a legutóbbi, a Földobott kő című szerzeményhez készült, mely Ady Endre hasonló nevű versének megzenésített változata.

Ígéretes este elé nézünk, ahol a magyar irodalom gyöngyszemei hangzanak majd el rockos motívumokkal fűszerezve.

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements