László

Hídlap

Életmentő Érdemérmet kapott Valent Tamás, az esztergomi polgárőr egyesület kollégája

Életmentő Érdemérem kitüntetésben részesítették Valent Tamást, az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület egyik tagják, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Budapesten megrendezett összejövetelén. Engelbrecht Károly pedig az „Év Polgárőr Pedagógusa” elismerést kapott.

Hirdetések

Az 1956-os díszünnepségen a polgárőröket Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Schmehl János bv. vezérőrnagy a BVOP országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese, Bobák Tibor a Magyar Posta Zrt. Biztonsági Főigazgatóság Biztonsági Központjának vezetője, Szilvai József Attila a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, dr. Polyák József Zsolt r. dandártábornok a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya valamint dr. Kovács Zoltán r. ezredes a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszöntötte.

A megemlékezés mellett elismeréseket is átadtak. Valent Tamás az esztergomi sikeres újraélesztése országszerte ismertté vált, köszönhetően annak, hogy több helyi és országos portál is írt róla. Ő Életmentő Érdemérmet vehetett át.
 További térségi díjazottak: Az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést érdemelte ki a Nyergesújfalu Városi Polgárőr Egyesület. Országos rendőr-főkapitányi elismerésben és tárgyjutalomban részesült Bokros Gábor, az Epöli Polgárőr Egyesület elnöke. Az OPSZ elnökének dicséretét és tárgyjutalmat kapott Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

(Forrás: OPSZ)
(Fotók: Sebestyén Jenő)

Hirdetések
  • Sportparkot hoznak létre Dorogon

    Úgynevezett „C” típusú sportparkot hoznak létre a dorogi Otthon téren, melyről az Emberi Erőforrások Minisztériuma levélben tájékoztatta az önkormányzatot. A városvezetés közösségi oldalán az olvasható, hogy a fejlesztés minimum 90 négyzetméter alapterületen, legalább nyolc eszközzel valósulhat meg.

    Hídlap
  • Hetvenhárom éves ittas sofőrt kaptak el

    Szinte már heti szinten előfordul, hogy ittas sofőröket kapnak el a térségünkben szolgálatot teljesítő rendőrök. A police.hu tájékoztatása szerint most egy 73 éves alkoholos befolyásoltság alatt álló vezetőt szűrtek ki a forgalomból. Az esztergomi járőrök augusztus 7-én, péntek délután igazoltatták a városban a sofőrt.

    Hídlap