Vilma

Hídlap

Életmentő Érdemérmet kapott Valent Tamás, az esztergomi polgárőr egyesület kollégája

Életmentő Érdemérem kitüntetésben részesítették Valent Tamást, az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület egyik tagják, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Budapesten megrendezett összejövetelén. Engelbrecht Károly pedig az „Év Polgárőr Pedagógusa” elismerést kapott.

Az 1956-os díszünnepségen a polgárőröket Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Schmehl János bv. vezérőrnagy a BVOP országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese, Bobák Tibor a Magyar Posta Zrt. Biztonsági Főigazgatóság Biztonsági Központjának vezetője, Szilvai József Attila a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, dr. Polyák József Zsolt r. dandártábornok a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya valamint dr. Kovács Zoltán r. ezredes a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszöntötte.

A megemlékezés mellett elismeréseket is átadtak. Valent Tamás az esztergomi sikeres újraélesztése országszerte ismertté vált, köszönhetően annak, hogy több helyi és országos portál is írt róla. Ő Életmentő Érdemérmet vehetett át.
 További térségi díjazottak: Az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést érdemelte ki a Nyergesújfalu Városi Polgárőr Egyesület. Országos rendőr-főkapitányi elismerésben és tárgyjutalomban részesült Bokros Gábor, az Epöli Polgárőr Egyesület elnöke. Az OPSZ elnökének dicséretét és tárgyjutalmat kapott Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

(Forrás: OPSZ)
(Fotók: Sebestyén Jenő)

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements