Miklós

Hídlap

Hetedik alkalommal rendezték meg a Sturovo-Budapest kerékpáros túrát

Hetedik alkalommal rendezték meg a Sturovo-Budapest kerékpáros túrát, mely idén rendhagyó módon az esztergomi Erzsébet parkból indult. A népszerű rendezvényen három kategóriában, tehát az országúti mellett a gravel és XCM mezőnyében is egyaránt hirdettek győzteseket.

A szervezők a túrával azt szerették volna bemutatni, hogy többoldalas szabálykönyv és több hetes bosszankodás nélkül is lehet olyan futamot rendezni, melynek szabályai gyakorlatilag elférnek a kulcstartón. Mindenki számára több útvonalat ajánlottak, ugyanakkor azt nem kötötték ki, hogy ki milyen úton-módon halad át az ellenőrzőpontokon.

A bringások a rajt után az esztergomi Kossuth hídon majd a Mária Valéria hídon áthaladva Párkányban folytatták tovább útjukat. A rövid szlovákiai szakasz után a szobi vasúti hídon tértek vissza Magyarországra, majd onnan észak felé vették az irányt. A bringások tekeregtek egy kicsit a Börzsönyben, majd Nagymarosnál átkompoztak Visegrádra.

A túra neheze a pilisi régióban következett, ahol jelentős szintkülönbséget kellett teljesíteniük. A befutó Budapesten, a Cargonomiánál volt. Az országúti nyomvonalat Szabó Adrienn és Gaál László járta végig elsőként. A Gravel (túra) etapot Hovanyecz Emese és Szűcs István nyerte meg, míg az XCM mezőnyében Melichercsik János és Ferencz Gábor diadalmaskodott.

(Fotó: Hadi Krisztián)
(Forrás: STBP)

Advertisements