Vilma

Hídlap

Így ütközött össze a két autós és a motoros október 23-án Esztergomban

Két autó ütközött össze október 23-án, az esztergomi Kossuth Lajos utcában – írtuk korábban. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság egy nap után válaszolt e-mailes megkeresésünkre és elmondták, hogy pontosan hogyan és miért következett be a baleset a belvárosban.

Gányai Balázs sajtóreferens elmondta, hogy egy 52 éves sárisápi nő egy Toyota Yaris személygépkocsival közlekedett Esztergomban, a Kossuth Lajos úton a Rákóczi tér irányába. Haladása során, a Kossuth Lajos út 68. szám előtti útszakaszon szabálytalanul balra, a záróvonalon megkezdte a megfordulását, azonban nem biztosított elsőbbséget a vele szemben közlekedő Kawasaki motorkerékpáros részére.

A személygépkocsi hirtelen megfordult, mely során a motorkerékpár a személygépkocsi bal hátsó részének ütközött. A nő által vezetett személygépkocsi tovább haladt a korábbi haladási iránya szerinti forgalmi sávba, visszatérve a záróvonalon és ekkor a járműve első részével nekiütközött a Kossuth Lajos úton, a Hősök tere irányából közlekedő világoskék színű, Mazda típusú személygépkocsinak. A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben két fő sérült könnyebben.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság)
(Fotó: Katasztrófavédelem)

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements