László

Hídlap

Havazik a Börzsönyben

Fagypont közelébe csökkent a hőmérséklet, emiatt október 30-án délelőtt bekövetkezett a halmazállapot-változás és megjelentek az első hópelyhek a Börzsönyben található 864 méter magas Nagy-Hideg-hegyen. A havazást az Időkép kameráján lehet nyomonkövetni.

Hirdetések

Amint azt az időjósok beharangozták, október utolsó napjaira hidegebb légtömeg árasztotta el az országot. Szerdára már igencsak lehűlt a levegő: az Időkép adatai szerint Esztergom térségében jellemzően 6-8 fok van. A Komárom-Esztergom és Pest megye határán fekvő Dobogókőről nincsenek adatok, de a közeli Pilis-tetőn három fokot mutat a hőmérő.

A Nagy-Hideg-hegyen éjfélkor még négy fokot, 6 órakor már csak 2 fokot mért az automata. 8 óra körül már meg is jelentek, azóta pedig változó intenzitással, de továbbra is esik. A délutáni órákban érdemes lesz Dobogókőre figyelni, hiszen ott is bekövetkezhet a halmazállapot-változás. Ugyanakkor egyelőre nem érdemes előkaparni a síléceket és a kesztyűket, ugyanis jelenleg nem marad meg a hó, így még hógolyózni sem lehet.

 

(Forrás: Időkép)

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap