Vilma

Hídlap

Interneten szájkaratéztak, majd összeverekedtek az esztergomi buszvégen

Garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot két férfival szemben az Esztergomi Járási Ügyészség, akik az esztergomi autóbusz végállomáson verekedtek össze. A jelenetet legalább harmincan látták, akik közül többen megijedtek, míg mások megbotránkoztak.

A vádlottak egy áprilisi napon egy internetes felületen korábbi sérelmeiket rótták fel egymásnak, majd aznap este összefutottak a buszvégállomáson, ahol tovább folytatták a vitát. Az egyik verekedésre hívta ki a másikat, aki azt elfogadta, majd az egyes számú kocsiállás előtt elhelyezett kerékpártárolónál lökdösték és ütötték egymást. Később a földre kerültek, ahol tovább folytatátk a dulakodást.

A balhés párost a kiérkező biztonsági őrök választották szét, ezt követően az elsőrendő vádlott még egyszer belerúgott haragosába, majd ököllel beleütött a közelben található kerékpár-tároló vasszerkezetébe. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű elsőrendű vádlottat elzárásra, a büntetlen másodrendű vádlottat pénzbüntetésre ítélje.

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements