Klotild

Hídlap

Nagy csatában nyerték meg az Euroligát az esztergomi birkózók

Szoros csatában, de idén is sikerült megnyernie az Euroliga csapatversenyt a Honvéd-Esztergom birkózó csapatának. A záró versenynapot Monacoban, a parányi méretű államban tartották: a monte-carloi küzdelmek mellett természetesen a kötelező városnézés sem maradhatott el.

Esélyesként várta az utolsó fordulót az Euroligában szereplő Honvéd-Esztergom csapata, mely Monte-carloban elsőként az ukránokkal mérkőzött meg. A várakozásoknak megfelelően iszonyatosan szoros csatában, 6:4-re győzték le őket. Brilla Gergő, a versenyzők egyik edzője elmondta, hogy az izgalom abból fakadt, hogy ha utolsó emberük, Darabos László nem nyer, akkor 5:5-ös állás alakult volna ki és több tusgyőzelemmel az ukránok örülhettek volna.

A második, horvátok elleni találkozó viszonylag könnyűnek bizonyult, ugyanis délnyugati szomszédaink ellen 9:1-es sikert könyvelhettek el. A döntőben a román Heracle egyesületével álltak szemben és hasonlóan alakult a mérkőzés képe, mint az ukránok ellen. Amennyiben Lackó nem nyer, akkor 5:5-el és szintén több tusgyőzelemmel a románok szerezték volna meg a győzelmet. A szerencse viszont a magyar csapat mellé állt és végül 6:4-es diadalt arattak.

Az edzők szerint ez a versenysorozat remek lehetőség arra, hogy felmérjék, hogy hol tartanak európai szinten. Fordulóról fordulóra látványos fejlődésen mentek keresztül a versenyzők és azért vettek részt idén is az Euroligában, mert ott minőségi ellenfelekkel mérhetik össze tudásukat.

– Mindent összevetve ez egy igen hasznos csapatverseny volt – mondta Brilla Gergő.

A csapat tagjai: Tallián Máté (38 kg), Tótok Péter (41 kg), Czuczor Dominik (44 kg), Lévai Levente (48 kg), Csomós János, Zehetner Ákos (52 kg), Juhász Benjamin (57 kg), Rein Vilmos, Marozsi Krisztián (62 kg), Mayer Viktor (68 kg), Kis Krisztián (75 kg), Darabos László (85 kg).

A jó szerepléshez egy monte-carloi városnézés is dukált, a sportolók pedig a szőnyegen és az utcákon szerzett pozitív élményekkel tértek haza.

(Fotó: Brilla Gergő)

Advertisements

  • Bódult állapotban vezetett, ötven napra elzárhatják

    Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyalásához való jogáról, úgy őt a bíróság 50 nap elzárásra ítélheti, emellett eltilthatják a járművezetéstől. A piliscsabai férfi bódult állapotban ült a volán mögé.

    Hídlap
  • Néhány órára lezárják a Dobó István úti vasúti átjárót

    Építési munkálatok miatt egy éjszakára lezárják a Dobó István úti átjárót – olvasható az esztergom.hu-n. A munkálatok várhatóan kedd este 20 órától másnap reggel 6 óráig tartanak majd. Így a Dobó utca a Kinizsi Pál utca felől ideiglenesen zsákutává válik.

    Hídlap
Advertisements