Vilma

Hídlap

Dömös térségét is érintette a Piros 85 teljesítménytúra és terepfutó verseny

November elsején, immár huszonötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesülete (MVTE) a Piros 85 Teljesítménytúrát, melynek útvonala érintette térségünk keleti részét is. A bátrabbak és elszántabbak számára terepfutó versenyt is rendeztek: a dorogi Sárdi Tamás tizenötödikként teljesítette a távot.

A Piros 85 mellett rövidebb távokat is rendeztek: mindegyik kivétel nélkül Csillaghegyről indult, ugyanakkor csak egy, a húsz kilométeres etap nem érintette Dömöst, valamint Dobogókőt. A leghosszabb távot elsőként a 428-as rajtszámmal induló Marosi András járta végig, aki 9 óra 57 perc alatt ért célba. A hölgyek között Szívós Orsolya volt a leggyorsabb, akinek 12 óra 10 perc kellett a 85 kilométer leküzdéséhez.

A terepfutó versenyen Milata Patrik diadalmaskodott, aki 7:14:40-es idővel győzött és majd 37 percet vert a második Pálfy Mártonra. A Dorogi Futókör elnöke, BSI nagykövet Sárdi Tamás (képünkön) 9 óra 18 perc és 35 másodperces idejével a tizenötödik helyet szerezte meg.

(Forrás: piros85.hu)
(Fotó: Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesülete (MVTE))

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements