Vilma

Hídlap

Pro Sanitate-díjat kapott Dr. Dinnyés Emília Magdolna, az esztergomi kórház fül-orr-gégész főorvosa

Pro Sanitate-díjat kapott dr. Dinnyés Emília Magdolna, a Vaszary Kolos Kórház fül-orr-gégész főorvosa – írja az MTI-re és az Emberi Erőforrások Minisztériuára hivatkozva a medicalonline.hu. A díjakat prof. dr. Kásler Miklós miniszter, és Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár adta át.

“A gyógyítás szellemisége évezredeken keresztül nem változott, “a szeretettel fordulás elesett embertársaink felé meghatározta az emberiség történelmét” – mondta Kásler Miklós az ünnepségen melyen Batthyány-Strattmann és Pro Sanitate-díjakkal ismerték el az egészségügyben dolgozókat.

Kásler Miklós továbbá azt mondta, hogy aki Battyhány-Strattmann-díj kapott, az ugyanazt a szellemiséget képviseli, mint a névadó, aki az első világháború után a nehéz helyzetben lévőknek szentelte az életét.

-Ez a díj nem tudományos munkásságért járó díj, hanem annál lényegesen több, ez az emberség kitüntetése – tette hozzá. Egyben arra kérte a kitüntetetteket, hogy ezt a mentalistást adják tovább a következő generációnak abban a korban, amikor a gyógyítás ősi művészetét egyre inkább kezdi kiszorítani az egészségügyi szolgáltatások rendszere.

Dinnyés Emília Magdolna, a Vaszary Kolos Kórház fül-orr-gégész főorvosa az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenysége elismeréseként részesült Pro Sanitate-díjban.

(Borítókép: varkapu.info)
(Forrás: medicalcover/MTI/kemma)

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements