Bulcsú

Hídlap

Pro Sanitate-díjat kapott Dr. Dinnyés Emília Magdolna, az esztergomi kórház fül-orr-gégész főorvosa

Pro Sanitate-díjat kapott dr. Dinnyés Emília Magdolna, a Vaszary Kolos Kórház fül-orr-gégész főorvosa – írja az MTI-re és az Emberi Erőforrások Minisztériuára hivatkozva a medicalonline.hu. A díjakat prof. dr. Kásler Miklós miniszter, és Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár adta át.

“A gyógyítás szellemisége évezredeken keresztül nem változott, “a szeretettel fordulás elesett embertársaink felé meghatározta az emberiség történelmét” – mondta Kásler Miklós az ünnepségen melyen Batthyány-Strattmann és Pro Sanitate-díjakkal ismerték el az egészségügyben dolgozókat.

Kásler Miklós továbbá azt mondta, hogy aki Battyhány-Strattmann-díj kapott, az ugyanazt a szellemiséget képviseli, mint a névadó, aki az első világháború után a nehéz helyzetben lévőknek szentelte az életét.

-Ez a díj nem tudományos munkásságért járó díj, hanem annál lényegesen több, ez az emberség kitüntetése – tette hozzá. Egyben arra kérte a kitüntetetteket, hogy ezt a mentalistást adják tovább a következő generációnak abban a korban, amikor a gyógyítás ősi művészetét egyre inkább kezdi kiszorítani az egészségügyi szolgáltatások rendszere.

Dinnyés Emília Magdolna, a Vaszary Kolos Kórház fül-orr-gégész főorvosa az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenysége elismeréseként részesült Pro Sanitate-díjban.

(Borítókép: varkapu.info)
(Forrás: medicalcover/MTI/kemma)

Advertisements

  • Anyósát fenyegette meg a szakítás miatt

    Akár két év fegyházbüntetésre ítélhetik, és három évre eltilthatják a közügyektől azt a férfit, aki anyósán kérte számon, hogy megszakadt a kapcsolata a volt élettársával. A vádlott azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli.

    Hídlap
  • Verőcei diákok nyerték meg a nemzetközi matekverseny döntőjét

    Világra szóló sikert értek el a verőcei iskolások: a Géza Fejedelem Református Általános Iskola Integrálók nevű csapata holtversenyben első helyen végzett a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjében. Gratulálunk a régiónkat és hazánkat képviselő tanulóknak!

    Hídlap
Advertisements