Vilma

Hídlap

Pazar hangulatú asztalitenisz tornán emlékeztek meg Petkó Frigyesről

Hatalmas érdeklődés övezte az esztergomi Babits Mihály Általános Iskolában megrendezett Petkó Frigyes Emlékversenyt, amelyen idén negyvenöt versenyző járult asztalhoz. Az Esztergomi Asztalitenisz SE sportrendezvényén helyiek, környékbeli településekről érkezők, sőt még magas szinten versenyző pingpongosok is részt vettek.

Elsőként a páros versenyszámot rendezték meg, melyben huszonkét csapat szerepelt. Izgalmakkal teli találkozókat láthatott a közönség, a Héjj Marcell (Gödöllői Sport Club) – Aszódi Zsolt (Dág KSE) párosa pedig igencsak kimagaslott a mezőnyből és meg is szereztek a végső győzelmet. Második lett Orbán Zsolt (Kisújszállási SE) – Várhelyi Balázs (Gödöllői Sport Club), a harmadik helyet pedig Baráth Szilvia (Etyek SE) –Tóth Gyula (Magyar-Kínai AK) és Márton Tamás (Esztergomi ASE) – Horváth Ákos (Esztergomi ASE) párosok szerezték meg.

A legtöbb résztvevő az egyéniben is megmérettette magát, ahol a csoportmérkőzések után egyenes kieséses rendszerben folytatódott tovább a küzdelem. Az I-es kategóriában (megye I, Budapest Bajnokság, NB II és NB III) tizenhatan indultak, a csúcsra itt is Héjj Marcell ért fel. Az ezüstérmet klubtársa, Várhelyi Balázs szerezte meg, míg a harmadik helyen Mikle Gábor (Szlovákia) és Dániel Gábor végzett (Őrbottyáni Csapatok SE).

A II-es kategóriában (Megye II, Budapest kerületi bajnokság, amatőrök mezőnye) 29 fő szerepelt. Az aranyérmet Szétag-Thész Dorottya (ABC Centerline) hódította el. Szétag Attila (szintén ABC Centerline) végzett a második helyen, Molnár László (Pilismaróti SE) és Pataki Szabolcs (József Attila Öregfiúk) pedig harmadik lett.

(Forrás: Esztergomi ASE)

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements