Klotild

Hídlap

Öt mérkőzés óta veretlen az Esztergomi Vitézek női kézilabda csapata

Zsinórban ötödik mérkőzését nyerte meg a Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek csapata, mely ezúttal a dobogós álmokat dédelgető Budakalászt győzte le 25:20-ra. Az újabb sikernek köszönhetően az Esztergom stabilan őrzi a második helyét és mindössze két pont a hátránya az éllovas Szentendrei NKE-vel szemben.

Az elmúlt fordulóban az a Budakalász látogatott Esztergom, amely korábban pontot tudott szerezni a közvetlen rivális Komárom ellen. Hazai részről az előjelek nem voltak bíztatóak, hiszen betegség és sérülés tizedelte a keretet az elmúlt két hétben, de a látottak alapján elmondható, hogy hiányzókat sikerült pótolniuk.

A találkozó az ellenfél góljával kezdődött, melyre esztergomi részről Barczi Annamária révén rögtön érkezett is a válasz. A 21. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a kidolgozott támadások, a kemény védekezés és nem utolsó sorban Fekete Dorina kapus teljesítmény is kellett ahhoz, hogy a félidőben 13:8 legyen az eredmény.

A második félidő elején a Budakalász percei következtek, majd egy időkérés után rendezte sorait a hazai gárda. Egy látványos Ábrahám Szilvia gól törte meg a 6perces gólcsendet, majd onnantól újra ők irányították a mérkőzést. Nagyot küzdött a Vitéz-lányok, egységes és motivált csapatként szerezték meg az újabb két pontot.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 25-20 BSC Budakalász

Ábrahám Szilvia 7, Barczi Annamária 6, Csiki Renáta és Horváth Mónika 4-4 gól, Takács Angéla 3, Kovács Nóri pedig 1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: “Örülök nagyon a győzelemnek. Sikerült kellőképpen felkészülnünk az ellenfélből, a lányok pedig maximálisan betartották a megbeszélteket. Nagyon jól védekeztünk, jól működött az összhang a védelem és a kapusunk között. Támadásban is megtaláltuk a Budakalász gyenge pontjait. Jó úton vagyunk.”

Advertisements

 

 

  • Bódult állapotban vezetett, ötven napra elzárhatják

    Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyalásához való jogáról, úgy őt a bíróság 50 nap elzárásra ítélheti, emellett eltilthatják a járművezetéstől. A piliscsabai férfi bódult állapotban ült a volán mögé.

    Hídlap
  • Néhány órára lezárják a Dobó István úti vasúti átjárót

    Építési munkálatok miatt egy éjszakára lezárják a Dobó István úti átjárót – olvasható az esztergom.hu-n. A munkálatok várhatóan kedd este 20 órától másnap reggel 6 óráig tartanak majd. Így a Dobó utca a Kinizsi Pál utca felől ideiglenesen zsákutává válik.

    Hídlap
Advertisements