Miklós

Hídlap

Leendő rendőrtisztek látogattak el Esztergomba

Pályaorientációs szakmai látogatáson vettek részt november 15-én, pénteken az Esztergomi Rendőrkapitányságon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatói. A vendégeket Debreczeni István rendőr alezredes, a rendőrkapitányság vezetője köszöntötte, majd megismerkedtek a várossal és még közös fényképet is készítettek a bazilikánál.

Czirok Attila rendőr őrnagy, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, Forgalomellenőrző Alosztály vezetője tartott előadást a harmadik évfolyamos tanulóknak a főkapitányság és a rendőrkapitányság szervezeti felépítéséről.

A tanulók bepillantást nyertek a Közlekedésrendészeti Osztály mindennapjaiba, a megszervezett fokozott ellenőrzés több felállítási helyén, a gyakorlatban láthatták a rendőrök tevékenységét. Érdeklődve figyelték a sebesség, a finn ittas és a leállításos ellenőrzések végrehajtását.

A tartalmas és élményekkel teli nap után a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bízik benne, hogy több leendő kolléga a megyét fogja választani első tiszti kinevezése székhelyéül.

(Fotók, forrás: police.hu)

Advertisements