Tünde

Hídlap

Szakmavásárra várták a végzős diákokat Esztergomban

November 26-án, a TSZC Balassa Bálint Szakgimnázium és Szakközépiskola épületében rendezték meg az első Esztergomi Kistérség Szakmavásárt. A nyolcadikosok szimulátorokon keresztül maguk is belekóstolhattak a munka világába, továbbá játékos feladatokat is teljesíthettek.

Nagy volt az érdeklődés a szakmavásár iránt, melyen a házigazda iskola mellett a TSZC Bottyán János Szakgimnázium, valamint a TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola képzéskínálatával ismerkedhettek meg a diákok.

A földszinten elhelyezett szimulátoroknál szinte mindenki tett egy tiszteletkört. A fiatalok mindig körbeállták azt a társukat, aki éppen az országúton hasított a kamionnal, eközben pedig fél szemmel figyelték a targoncával manőverező társukat is. Az egyik legérdekesebb minden bizonnyal a hegesztő szimulátor volt, ahol a pajzsba épített kijelzőn keresztül egy virtuális valóság jelent meg. A kezdeti nehézségek után a tanulók mindig belelendültek és kedvük szerint “rajzoltak” a fémlapra.

A pincérek étkészlet felismerő játékkal készültek, az első és második emeleten pedig további szakmák mutatkoztak be. Kapva az ingyenes hajvágási lehetőségen, többen beültek a fodrászok székébe, a műszaki beállítottságú fiatalokat többek között az Ethernet kábel készítési lehetőség és a forrasztás is vonzotta.

Advertisements

Advertisements