Eleonóra

Hídlap

Nagyszabású rendezvénnyel avatják fel a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontot

Nagyszabású rendezvénnyel avatják fel december 13-án a Bajóthoz tartozó Péliföldszentkereszten épült Gerecse Natúrpark Látogatóközpontot. Cikkünkből kiderül, hogy az ünnepséget követő két napon milyen programokkal várják az érdeklődőket.

December 13-án 14 órakor tartják a megyei önkormányzat segítségével a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megépített látogatóközpont hivatalos átadó ünnepséget.

December 14-én szombaton 10-13 óra között szalmából és üvegből karácsonyfa díszeket készíthetnek az érdeklődök, továbbá megismerkedhetnek az agyagozással is. 14-16 óra között a kürtös- és mézeskalács készítés rejtelmeibe vezetik be a látogatókat, 16-18 óra között pedig fényfestéssel szórakoztatják a jelenlévőket. 17:30-tól a nap fénypontjaként Szvorák Katalin Kossuth-díjas népdalénekes adventi koncertet ad.

December 15-én vasárnap 10 órakor ünnepi mise lesz, majd Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök vezetésével tárlatbemutatóra invitálják az érdeklődőket.

  • Segítséget kérnek a Szemétirtók

    A cigarettacsikkek elleni hadjáratáról, valamint a gumiabroncs gyűjtésről ismert Szemétirtók ezúttal azon ötletelnek, hogy mit lehet kezdeni a természetben fellelhető, kibelezett hűtőkkel. Várják azok jelentkezését, akiknek van újrahasznosítással kapcsolatos ötletük.

    Hídlap
Advertisements