Fatime

Hídlap

Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját Esztergomban

November 30-án, szombaton este Hernádi Ádám polgármester, valamint dr. Harmai Gábor, az Esztergom-Belvárosi Szent Péter és Pál templom plébánosa gyújtotta meg az első gyertyát az esztergomi Széchenyi téren felállított adventi koszorún. Az ünnepi alkalmat a gyermekek rövid színpadi műsora tette teljessé.

Dr. Harmai Gábor köszöntője után Hernádi Ádám mondott beszédet, melyben hangsúlyozta: ismét eltelt egy év és megint csupán hetek választanak el bennünket a karácsonytól. Véleménye szerint a múló időben ott van az érték, az ember élete, a kitűzött célok, a küzdelem, az öröm, a bánat, és minden, ami egyszer felemel és máskor pedig padlóra kényszerít bennünket.

-Szerencsés, aki mindezt családban élheti meg. Karácsony közeledtével még inkább felerősödik a család értéke is. Legalább ilyen fontos az is, hogy a szűkebb mellett legyen egy tágabb közösség is, amelyhez tartozhatunk – mondta.

  A polgármester arról is beszélt, hogy sokak számára igazodási pontot jelent Esztergom, ahol nem csak zárni és kezdeni, hanem megélni is jó egy évet. Végezetül azt mondta: a betlehemi istálló, a mai napig a leggazdagabb ház a világon és mindannyian arra vágyunk, hogy legyen egy ahhoz hasonló helyünk, ahol a szorongásainkat és bajainkat hátrahagyva szerető emberek vehetnek körül minket.

Dr. Harmai Gábor nem csak a plébánia, hanem a lakosok koszorúinak első gyertyáit is meggyújtotta.

Advertisements

 

 

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements