Fatime

Hídlap

Esztergomi birkózó lányok nyerték meg az országos csapatbajnokságot

Az Esztergomi Birkózó Sportegyesület csapata nyerte meg a diák leány országos csapatbajnokságot, melyet a közelmúltban rendeztek meg Kaposváron. A 2006-2007-2008-2009-ben született versenyzők mezőnyében tizenöt csapat mérkőzött meg a bajnoki címért, melyet végül Brilla Gergő vezetésével sikerült megszerezniük.

A csoportkörben a Csepel, a házigazda Kaposvár és a Tatabánya csapatát is sikerült legyőzniük, így elsőként jutottak tovább a kvartettből. A döntőig rögös út vezetett: elsőként az Érden, majd a későbbi bronzérmes Orosházán jutottak túl, majd következett a bajnoki címért vívott harc a Kiskunfélegyháza ellen.

A fináléban úgy sikerült az Esztergomnak kivívnia a döntetlent, hogy az utolsó páros mérkőzés előtt még 10:15-re vezetett az ellenfél. Kiss Anna Luca azonban bebizonyította, hogy egy igazi harcos birkózó és tusgyőzelmének köszönhetően sikerült egyenlíteniük. Mivel a Kiskunfélegyháza az Érd ellen is döntetlent ért el, így több megszerzett ponttal az Esztergom nyerte a csapatbajnokságot!

Végeredmény: 1. Esztergom BSE, 2. Kiskunfélegyháza, 3. Orosháza.

Brilla Gergő edző szerint a csapat szereplése meglepetés volt számára, mindenki kifejezetten jól és taktikusan birkózott, ami feltétlenül szükséges a győzelemhez.

A csapat tagjai: Wlach Tifani (31 kg, 2008), Haász Barbara (37 kg, 2007), Kovács Viola (43 kg, 2007), Bereczki Réka (43 kg, 2009), Kicsindy Anna (56 kg, 2006), Kiss Anna Luca (65 kg, 2006)

(Fotó: Brilla Gergő)

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements