Fatime

Hídlap

Késnek a vonatok az esztergomi és a szobi vasútvonalon

A Nyugati pályaudvaron egy váltó és egy kitérő vágány tervezett éjszakai karbantartását nem fejezték be időben, emiatt három vágányról nem tudnak indulni és érkezni a vonatok – írja a MÁVINFORM. Az utasok isszák meg ennek a levét, hiszen a Budapest-Vác-Szob vonalon 30-60 perc késésre kell számítani.

Időközben leesett az első hó, amely a MÁV dolgát is megnehezíti: a közleményükben azt írják, hogy a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati pályaudvar előtt. A nyílt pályán lévő szerelvények között van olyan is, ami már Szobról is csak huszonegy perc késéssel tudott elindulni és útközben még összeszedett még tizenkettőt.

A Vonatinfó térképére tekintve az is látható, hogy az esztergomi vasútvonalon is problémás a közlekedés. Bár még csak néhány centiméter hó hullott, az alkalmazás szerint műszaki okok miatt késnek a szerelvények. Érdemes tehát megnézni a menetrendet, mielőtt vonatra szállunk.

Advertisements

  • Elbontják a határzárat a letkési átkelőhelynél

    Pénteken este 20:30-kor kezdik elbontani a fizikai határzár betonelemeit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte legfrissebb rendőrségi tájékoztatás alapján Huszák Tamás polgármester a Letkés Község Önkormányzata Facebook oldalon.

    Hídlap
  • Összetartozás jegyében helyezték el az anyaföldet az ereklyetartóban

    Az Esztergomi Polgári Körök szervezésében a Prímás-szigeten található Országzászlónál emlékeztek meg a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójáról. A kopjafa mellett kapott helyet az az ereklyetartó, mely mostantól az egykori Esztergomi vármegye településeiről származó földeket tartalmazza.

    Hídlap
Advertisements