Klotild

Hídlap

Rekordot állítanának fel a dunai téli fürdőzők Karván

December 7-én 13 órakor a Walruses V4 projekt keretein rendezik meg a felvidéki Karván az 5. Téli fürdőzést. A résztvevők aznap dunai téli fürdőzésben szeretnék megdönteni a szlovák rekordot, a kísérlet sikerességét pedig egy hitelesítő biztos ellenőrzi majd.

Érdemes lesz ellátogatni Karvára a hétvégén, ahol egy nem mindennapi eseménynek lehetünk szemtanúi. Az előrejelzés szerint az időjárás kegyes lesz a résztvevőkhöz, hiszen közepesen felhős, napos idő lesz, továbbá a hőmérő higanyszála akár +5 °C-ig is felkúszhat.

Mivel a víz már hideg (az Éduvizig legfrissebb adatai szerint 5,5 fokos), ezért a merülőknek figyelniük kell a testhőmérsékletükre is. A szervezők számukra 10 és 15 óra között szaunázási lehetőséget biztosítanak a parton.

(Borítókép: karvai önkormányzat)

Advertisements

  • Bódult állapotban vezetett, ötven napra elzárhatják

    Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyalásához való jogáról, úgy őt a bíróság 50 nap elzárásra ítélheti, emellett eltilthatják a járművezetéstől. A piliscsabai férfi bódult állapotban ült a volán mögé.

    Hídlap
  • Néhány órára lezárják a Dobó István úti vasúti átjárót

    Építési munkálatok miatt egy éjszakára lezárják a Dobó István úti átjárót – olvasható az esztergom.hu-n. A munkálatok várhatóan kedd este 20 órától másnap reggel 6 óráig tartanak majd. Így a Dobó utca a Kinizsi Pál utca felől ideiglenesen zsákutává válik.

    Hídlap
Advertisements