Mátyás

Hídlap

Aranyérmet szerzett Rómában Lévai Zoltán

Aranyérmet szerzett Lévai Zoltán a római UWW-rangsorversenyen – olvasható a Magyar Birkózó Szövetség honlapán. Az esztergomi kötődésű, Budapest Honvéd kötelékébe tartozó sportoló a döntőben tussal verte szintén U23-as EB-győztes ellenfelét.

A kötöttfogású 77 kilogrammosok mezőnyében szereplő Lévai Zoltán a nyolcaddöntőben a török Bayrakot, a negyeddöntőben az amerikai Perkinst győzte le 3:0-ra. Az elődöntőben a venezuelai Rivvas Espinoza sem jelentett neki akadályt (3:1), majd következett a finálé, ahol a török Yunus Emre Basar várt rá.

A találkozó első perceiben egyikük sem tudott lentről akciót csinálni a másikon. A szövetség beszámolójából kiderül, hogy 1:1-nél óriási iram kerekedett, hiszen már csak másfél perc volt hátra a mérkőzésből.

A török versenyző arra törekedett, hogy pontot szerezzen és megnyerje a döntőt, ám ekkor Lévai Zoltán megragadta őt és egy hatalmas csípődobással kétvállra fektette riválisát. A sikeres akcióval az esztergomi birkózó szerezte meg az aranyérmet. A tokodi Torba Eriknek is jár a taps, hiszen a fiatal sportoló a 63 kilogrammos mezőnyben végzett harmadik helyen.

 

Gratulálunk!

(Forrás: birkozoszov.hu)
(Kép: Magyar Birkózó Szövetség)

  • Oldalára borult egy kisteherautó Bajna és Gyermely között

    Eddig ismeretlen okokból kifolyólag felborult egy furgon február 23-án, vasárnap délután az 1105-ös út Bajna és Gyermely közötti szakaszán. Információink szerint a juhhodály melletti kanyarban történt balesethez a bajnai hivatásos tűzoltókat riasztották.

    Hídlap
  • Jogosítvány nélküli sofőrt kaptak el a rendőrök Dorogon

    Nem rendelkezett jogosítvánnyal az a 19 éves férfi, akit a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei állítottak meg Dorogon február 22-én este. Kiderült az is, hogy nem csak a sofőrrel, hanem a kocsival sincs minden rendben, hiszen a járműre nem kötötték meg a kötelező felelősségbiztosítást.

    Hídlap
Advertisements