Aladár, Álmos

Hídlap

Mozgatható röngten asztalt kapott a Baumittól a dorogi szakrendelő

Motorosan mozgatható röntgen asztalt adományozott a Vaszary Kolos Alapítványnak a Baumit Kft. A vállalat által megvásárolt eszközt a dorogi szakrendelő röntgen osztályán helyezték el, melyet hivatalosan február 4-én adtak át – írja a Dorogi-medence.

Az ünnepségen dr. Kanász Gábor főigazgató főorvos felidézte, hogy a folyamatos fejlődés jegyében tavaly új röntgen gépet kapott a dorogi intézmény. Mint megtudtuk, korábban a kórházi dolgozóknak kézi erővel kellett mozgatniuk a betegeket, a mind a négy irányba mozdítható asztal pedig jelentősen megkönnyíti a munkájukat. A főorvos arról is beszélt, hogy nagyon fontosak számukra a polgári és céges megmozdulások, mert azoknak köszönhetően mindig valami pluszt kapnak, az új eszközök pedig mind az alkalmazottaknak, mind pedig a betegeknek hatalmas segítséget jelent.

Illy Gábor, a Baumit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a vállalkozás háromszáznegyven munkavállalója közül száznegyven Dorogon dolgozik. Ők, családtagjaik is egyértelműen érintettek abban, hogy egy dorogi egészségügyi intézmény milyen szolgáltatásokat tud nyújtani. Elhangzott, hogy az intézmény társadalmi gyűjtést indított volna egy új gép beszerzése miatt, melyről értesült a cég egyik alkalmazottja. A kolléga felhívta minderre a vezetőség figyelmét, majd a Baumit Kft. örömmel segített a szakrendelőnek és 1,3 millió forintért megvásárolták számukra a már említett röntgen asztalt.

Egyébként a cég korábban a dorogi mentőállomásnak is segített: az épület felújítása során ingyen biztosították a renováláshoz szükséges építőipari alapanyagokat. Ezen felül pedig az elmúlt években több városi oktatási intézmény illemhelyiségét, legutóbb pedig a városi gimnázium mosdóit újították fel.

  • Labdarúgó magyar kupa negyeddöntőjébe jutott a Dorog

    A hazai 4:1-es siker után, idegenben is legyőzte a Dorog a III. Kerületi TVE csapatát és bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. A visszavágón Vigh Ádám és Girsik Áron góljainak köszönhetően 0:2-re nyert a “Bányász”.

    Hídlap
  • Újra lecsapott Dorogon a csavaros virslis tettes

    A Bartók Béla utca után újabb dorogi területet szórtak tele csavaros virslivel. Ezúttal a Kenyérmezői-patak Fáy András lakótelep mögötti szakaszán találtak húsdarabokat. Egyesek szerint ugyanaz lehet az elkövető, akinek köszönhetően a Bartók Béla utcában elpusztult egy kutya.

    Hídlap
Advertisements