Mátyás

Hídlap

Csütörtökön reggel tetőzött a Duna Esztergomnál

Február 6-án, 482 centiméteren tetőzött a Duna Esztergomnál – olvasható le a vizugy.hu-n található, óránként frissülő grafikonról. A vízszint tizennyolc centiméterrel maradt el az elsőfokú árvízvédelmi készültségi szinttől. Az apadás már megkezdődött.

Kedden az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság sajtóközleményt adott ki a közelgő árhullámmal kapcsolatban. A dokumentumból kiderült, hogy a Duna ausztriai vízgyűjtő területén három alatt területi átlagban 50-70 milliméternyi csapadék hullott le, túlnyomórészt eső formájában.

Már január 1-én lassú ütemben emelkedni kezdett a vízszint (akkor 63 centimétert mutatott a vízmérce Esztergomnál). Február 3-án intenzívebbé vált az áradás: aznap óránként 3-4 centimétert, míg február 4-én volt olyan időszak, amikor óránként tíz centimétert emelkedett a Duna.

Az első hírek még arról szóltak, hogy pénteken tetőzhet a folyó, 520-540 centiméteres szinten. Végül a csütörtök reggeli 482 centiméter jelentette a végállomást, reggel 7 és 10 óra között pedig már 2 centimétert is apadt a folyó.

Az áradó folyam kisebb szakaszon elöntötte a Duna mentén húzódó esztergomi kerékpárút egyes szakaszait, de a Nagy-Duna sétány legalacsonyabb pontján (a Rugby Club Hotelnél), illetve az Erzsébet parkban sem érte el a járda, illetve az úttest szintjét. Ellenben a süttői Duna-parton található padok még vízben állnak, illetve a táti szigetekre sem lehet bejutni.

továbbá a magas vízszint miatt jelenleg nem lehet bejutni a táti

  • Oldalára borult egy kisteherautó Bajna és Gyermely között

    Eddig ismeretlen okokból kifolyólag felborult egy furgon február 23-án, vasárnap délután az 1105-ös út Bajna és Gyermely közötti szakaszán. Információink szerint a juhhodály melletti kanyarban történt balesethez a bajnai hivatásos tűzoltókat riasztották.

    Hídlap
  • Jogosítvány nélküli sofőrt kaptak el a rendőrök Dorogon

    Nem rendelkezett jogosítvánnyal az a 19 éves férfi, akit a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei állítottak meg Dorogon február 22-én este. Kiderült az is, hogy nem csak a sofőrrel, hanem a kocsival sincs minden rendben, hiszen a járműre nem kötötték meg a kötelező felelősségbiztosítást.

    Hídlap
Advertisements