Apollónia

Hídlap

Látogatási tilalom lép életbe az esztergomi kórházban

A növekvő influenzás megbetegedések miatt február 7-től, azaz péntektől teljes körű látogatási tilalom lép életbe az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban. Az intézmény vezetősége a hozzátartozók türelmét és megértését kéri.

Hirdetések

Egyre jobban terjed a járvány, emiatt február 4-én már a váci kórházban elrendelték a látogatási tilalmat. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint január 26. és február 2. között harmincezren, tehát az előző hetinél 72 százalékkal több beteg ment el orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A 100 000 lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Pest megyében volt a legmagasabb (577 fő), míg Komárom-Esztergom megyében 311.

(Forrás: antsz.hu/vaszary.hu)
(Kép: varkapu.info)

Hirdetések
  • Elütött egy motorost, végleg eltiltották a vezetéstől

    Felfüggesztett fogházbüntetést kapott, emellett pedig végleg eltiltották a járművezetéstől azt a férfit, aki 2018 őszén elütött egy motorost Tokodaltárón. A kétkerekű járművel közlekedő személy maradandó sérüléseket szenvedett.

    Hídlap
  • Taroltak Balassagyarmaton az esztergomi triatlonosok

    Érmekkel tértek haza az Esztergomi Triatlon Klub versenyzői a Balassagyarmaton megrendezett Tereptriatlon Országos Bajnokságról. Gyakorlatilag mostantól kezdve augusztus 2-ig minden hétvégén versenyezni fognak. Legközelebb Zalaegerszegen bizonyíthatnak.

    Hídlap