Aladár, Álmos

Hídlap

Idén is látványos műsorral búcsúztatják a farsangot Tokodon

Február 25-én, Húshagyó kedden 16 órakor kezdődik a hagyományos Farsangtemetés a tokodi nagyvölgyben, ahol elsiratják és utolsó útjára kísérik Farsang Ferkót. Ezúttal is fellépnek a helyi kultúrcsoportok, majd máglyán elégetik a felöltöztetett szalmabábut.

A farsangi időszak látványos búcsúztatásában részt vesznek a Hegyeskő Általános Iskola növendékei, a Bukott Angyalok, a Pá-Di-Di és a Borvirág táncegyüttesek is. Ezután ahogy az lenni szokás Demizson atya celebrálja a temetési szertartást, miközben az asszonyok elsiratják halottjukat.

A gyászmenet végül utolsó útjára kíséri Ferkót, a bábu elégetésével hivatalosan is búcsút intenek a farsangnak. A Tokodi Gazdakör, valamint a Tokodi Faluközösségi Egyesület jóvoltából zsíroskenyérrel, forró teával és forralt borral is várják az érdeklődőket.

  • Labdarúgó magyar kupa negyeddöntőjébe jutott a Dorog

    A hazai 4:1-es siker után, idegenben is legyőzte a Dorog a III. Kerületi TVE csapatát és bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. A visszavágón Vigh Ádám és Girsik Áron góljainak köszönhetően 0:2-re nyert a “Bányász”.

    Hídlap
  • Újra lecsapott Dorogon a csavaros virslis tettes

    A Bartók Béla utca után újabb dorogi területet szórtak tele csavaros virslivel. Ezúttal a Kenyérmezői-patak Fáy András lakótelep mögötti szakaszán találtak húsdarabokat. Egyesek szerint ugyanaz lehet az elkövető, akinek köszönhetően a Bartók Béla utcában elpusztult egy kutya.

    Hídlap
Advertisements