Aladár, Álmos

Hídlap

Elfogták a dorogi futópályát megrongáló fiatalokat

Mintegy hárommilliós kárt okozott az a két fiatal, akik még február 8-án szombaton hajnalban rongálták meg a dorogi Otthon téri futópályát. A dorogi rendőrök 48 órán belül azonosították és elfogták a dorogi, illetve esztergom-kertvárosi rongálót.

Nagy vihart kavart szombaton az a tény, miszerint hajnalban vandálok jártak a dorogi Otthon téren. Mint arról portálunk is beszámolt, az ismeretlen elkövetők letörték a kukákat, melyek tartalmát a műanyag borítású fútópályára szórták, majd a szemetestartó edényeket messzire hajították.

Ennyivel azonban nem érték be: a vandálok azt is letesztelték, hogy milyen erőben vannak, majd kidöntötték a pályát megvilágító, egyébként földbe betonozott kandellábereket is. A police.hu szerint a rongálás következtében világító berendezések vezetékei elszakadtak, még a lámpabúrák is megrepedtek. A fiatalok grátiszként pedig a futótér használatát taglaló táblát is kitépték a földből, majd bedobták a visszavágott cserjék közé.

Úgy tudjuk, hogy a rendőrök még aznap helyszíneltek a parkban. A rendőrségi közlemény szerint a Dorogi Rendőrkapitányság kollégái be is szerezték a rendelkezésre álló kamerafelvételeket, melyek alapjá a Rendészeti Osztály egyik járőre be tudta azonosítani az egyik tettest.

A nyomozók rekordgyorsasággal, mindössze 48 órán belül elkapták az elkövetőek. A két 17 éves fiatalt rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Kihallgatásukon beismerték a bűncselekmény elkövetését.

A Dorogi-medence regionális hírportál egyébként úgy tudja, hogy az elkövetők ittas állapotban dúlták fel a parkot.

(Forrás: police.hu/Dorogi-medence)

 

 

  • Labdarúgó magyar kupa negyeddöntőjébe jutott a Dorog

    A hazai 4:1-es siker után, idegenben is legyőzte a Dorog a III. Kerületi TVE csapatát és bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. A visszavágón Vigh Ádám és Girsik Áron góljainak köszönhetően 0:2-re nyert a “Bányász”.

    Hídlap
  • Újra lecsapott Dorogon a csavaros virslis tettes

    A Bartók Béla utca után újabb dorogi területet szórtak tele csavaros virslivel. Ezúttal a Kenyérmezői-patak Fáy András lakótelep mögötti szakaszán találtak húsdarabokat. Egyesek szerint ugyanaz lehet az elkövető, akinek köszönhetően a Bartók Béla utcában elpusztult egy kutya.

    Hídlap
Advertisements