Mátyás

Hídlap

Borzalmas körülmények között tartottak egy kutyát Lábatlanon

Egy lábatlani romos házban magára hagyott bull típusú kutyát sikerült megmenteni – írja a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány. A házőrző csonttá fogyott, szomjazott a háromszorosan nyakára tekert lánc pedig belenőtt a húsába.

Az alapítvány bejegyzése szerint a kutyát egy kitört ablakkerethez láncolták oda és gyakorlatilag egy szemétkupacban várt arra, hogy hátha eszébe jut az öt házzal arrébb költözött gazdájának, hogy az eb még létezik.

“Morogva fogadott bennünket, de hamar rájött, tőlünk nem kell a putrit őrizni, segíteni jöttünk. A 8-10 év körüli öreglány a Vega nevet kapta tőlünk. A benőtt lánc eltávolításra került, aszott, agyon fialtatott, kihasznált testét, talán életében először meleg takaróba bugyoláltuk, este már meleg levest vacsorázott. Sebeit kezeljük és ha rendbejött, új otthont keresünk számára.” – írják a bejegyzésben.

A kutya megmentői köszönik, hogy a lábatlani polgármesteri hivatal gyors segítséget nyújtott nekik az eljárásban.

(Forrás és fotók: Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány)

  • Oldalára borult egy kisteherautó Bajna és Gyermely között

    Eddig ismeretlen okokból kifolyólag felborult egy furgon február 23-án, vasárnap délután az 1105-ös út Bajna és Gyermely közötti szakaszán. Információink szerint a juhhodály melletti kanyarban történt balesethez a bajnai hivatásos tűzoltókat riasztották.

    Hídlap
  • Jogosítvány nélküli sofőrt kaptak el a rendőrök Dorogon

    Nem rendelkezett jogosítvánnyal az a 19 éves férfi, akit a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei állítottak meg Dorogon február 22-én este. Kiderült az is, hogy nem csak a sofőrrel, hanem a kocsival sincs minden rendben, hiszen a járműre nem kötötték meg a kötelező felelősségbiztosítást.

    Hídlap
Advertisements