Mátyás

Hídlap

Jövő év végén kezdődhet el az esztergomi árvízvédelmi gát építése

Jó hírekről és konkrét időpontokról számolt be Hernádi Ádám az árvízvédelmi gát építésével kapcsolatban. Esztergom polgármestere a közösségi oldalára feltöltött videójában arról beszélt, hogy jövő év végén végre elkezdődhet a kivitelezés is.

Február 3-án hatályba lépett az előkészítő munkálatokról szóló támogatási szerződés, így elkezdődhet a teljes régészeti feltárás, illetve a projekthez szükséges területek megszerzése. Utóbbival kifejezetten jól áll az Országos Vízügyi Főigazgatóság, hiszen már a kilencven százalékukat kisajátították, a többi pedig folyamatban van – hangzik el a videóban.

Hernádi Ádám arról is beszélt, hogy az OVF-nek idén októberig ki kell dolgoznia a részletes projekt koncepciót, jövő év márciusáig pedig ki kell írniuk az árvízvédelmi gát építésével kapcsolatos közbeszerzést. A tervek szerint 2021 végén el is kezdődhet a kivitelezés.

„Polgármesteri programom egyik fontos ígérete volt, hogy mindent elfogok követni annak érdekében, hogy a gát megépüljön Esztergomban. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy a Duna a legnagyobb kincsünk és egyben a legnagyobb félelmünk is. Örömmel jelentem, a munka elkezdődött.” – tette hozzá a polgármester.

  • Oldalára borult egy kisteherautó Bajna és Gyermely között

    Eddig ismeretlen okokból kifolyólag felborult egy furgon február 23-án, vasárnap délután az 1105-ös út Bajna és Gyermely közötti szakaszán. Információink szerint a juhhodály melletti kanyarban történt balesethez a bajnai hivatásos tűzoltókat riasztották.

    Hídlap
  • Jogosítvány nélküli sofőrt kaptak el a rendőrök Dorogon

    Nem rendelkezett jogosítvánnyal az a 19 éves férfi, akit a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei állítottak meg Dorogon február 22-én este. Kiderült az is, hogy nem csak a sofőrrel, hanem a kocsival sincs minden rendben, hiszen a járműre nem kötötték meg a kötelező felelősségbiztosítást.

    Hídlap
Advertisements