Mátyás

Hídlap

Újra felbukkantak térségünkben a bádogos csalók

Ezúttal Tokodon próbálkozott az a banda, akiket “bádogos csalókként” ismernek a környéken. Egy hölgy az egyik közösségi oldalon hívta fel a figyelmet arra, hogy hozzá is becsöngetett a társaság. Mindenkit arra kér, hogy figyeljen az idősebbekre.

A bádogos trükk lényege, hogy a talmi szakemberek véletlenszerűen keresnek fel ingatlanokat. Ha otthon találják áldozataikat, akkor rögtön szóvá teszik az ereszcsatornák állapotát. Amennyiben a tulajdonos nem elég határozott, akkor a banda szinte szó nélkül belép a kertbe és már neki is lát a munkának. Továbbá arról is fel lehet ismerni őket, hogy a fent lévőnél rosszabb, barnás színű elemeket szeretnének felszerelni.

A csapat azt ígéri, hogy néhány ezer forintért “megoldja a problémát”, de előfordult már, hogy egy-egy kipécézett áldozattól több ezer forintot is követeltek a gyors és általuk szakszerűnek vélt munkáért. Tavaly több településen, köztük Csolnokon is felfigyeltek a csalókra, akik lengyel rendszámú autóval közlekedtek.

A tokodi hölgy – akinél a napokban próbálkozott a banda – egy szürke színű Renault típusú autót látott, bár a rendszámot nem tudta leolvasni, mivel a bádogosok direkt messze parkoltak le. Az esettel kapcsolatban kerestük a megyei rendőr-főkapitányságot. Amennyiben választ kapunk, azt egy újabb cikkben közöljük.

(Borítókép: kisalfold.hu)

  • Oldalára borult egy kisteherautó Bajna és Gyermely között

    Eddig ismeretlen okokból kifolyólag felborult egy furgon február 23-án, vasárnap délután az 1105-ös út Bajna és Gyermely közötti szakaszán. Információink szerint a juhhodály melletti kanyarban történt balesethez a bajnai hivatásos tűzoltókat riasztották.

    Hídlap
  • Jogosítvány nélküli sofőrt kaptak el a rendőrök Dorogon

    Nem rendelkezett jogosítvánnyal az a 19 éves férfi, akit a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei állítottak meg Dorogon február 22-én este. Kiderült az is, hogy nem csak a sofőrrel, hanem a kocsival sincs minden rendben, hiszen a járműre nem kötötték meg a kötelező felelősségbiztosítást.

    Hídlap
Advertisements