Erhard

Hídlap

Zsinórban az ötödik bajnokit nyerték meg a Vitéz-lányok

43:34-re győzte le a XVI. kerületi KMSE csapatát a Női Kézilabda NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt alakulata. Az ellenfél gyakorlatig öt percig tudta tartani a lépést a hazaiakkal, akik az egész találkozón magabiztosan játszottak.

A 16. fordulóban két hiányzóval lépett pályára az Esztergom. A térdsérülést szenvedett Barczi Annára hosszabb kihagyás vár, ugyanis a héten operáción esik át. Kovács Anikó pedig kisebb betegséggel küszködött, ezért újra változtatni kellett a kezdő csapaton, melyben Kovács Nóri is helyet kapott.

Mezőségi Irén edző elmondta, hogy mivel újra a tabella alsó részén álló ellenféllel játszottak, fontosnak tartották, hogy a csapata motivált tudjon maradni. A XVI. kerületi KMSE elleni és a hozzá hasonló találkozókkal próbálnak meg felkészülni a rájuk váró nehezebb feladatokra.

A fiatalokból álló vendég gárda csak öt percig volt partiban az Esztergomban, aztán egyre inkább növekedett a különbség a két fél között. A 10. percben 7:3, a 20.-ban 14:9, míg a félidőben 20:16 volt az állás. Az első játékrészt egyébként gyors és szellemes játék jellemezte: a hazaiak látványos gólokkal adták a fővárosiak tudtára, hogy jó formában vannak.

A második félidőben is lendületes kézilabdát játszottak. Az első percekben felváltva estek a gólok, majd folyamatosan növelni kezdték az előnyt. Csiki Renáta jó szellemben és formában irányította a csapatot, Valovics Nóra szép átlövés gólokat szerzett és remekül kiszolgálta társait. Takács Angéla és Horváth Mónika a kidolgozott támadásokat végén rendre betaláltak. A szemtelenül fiatal (15 éves) Szőke Noémi pedig nem is debütálhatott volna jobban, hiszen élete első felnőtt mérkőzésén öt gólt is szerzett! A 35. percben 24:18, a 43.-ban 31:21, a 49.-ben 34:22, az 54.-ben pedig 38:26 volt az állás.

Bár a védekezésben voltak azért hibák – melyeket megpróbálnak a következő fordulóra kijavítani-, ezen a találkozón ennek nem volt nagy jelentősége.

Csiki Renáta 12, Valovics Nóra 7, Horváth Mónika, Takács Angéla és Szőke Noémi egyaránt 5, Ábrahám Szilvia 4, Osvald Zsanett és Szilágyi Vivián egyaránt 2, Mátyás Anna pedig 1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: -Rengeteg gól esett a mérkőzésen. Voltak remek periódusaink. Támadásban szép dolgokat tudtunk bemutatni. A védekezést jobban össze kell raknunk. Külön öröm számomra, hogy a fiatalok is kezdik megszokni a felnőtt meccsek atmoszféráját. Haladunk szépen előre.

  • 980 főnél mutatták már ki az új koronavírus-fertőzést

    Újabb 85 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Összesen 96-an hagyták el gyógyultan a kórházat.

    Hídlap
  • Piros lapot adtak a koronavírusnak a játékvezetők

    Komárom-Esztergom megye egészén átívelő piroslapot indítottak útjára a játékvezetők. A megyei sípmesterek is csatlakoztak a #maradjotthon országos kezdeményezéshez. Bíznak benne, hogy kisfilmükkel fel tudják hívni a figyelmet az otthon maradás fontosságára.

    Hídlap
Advertisements