Izidor

Hídlap

Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Báhner Pétert

Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Báhner Pétert, az esztergomi Babits Mihály Színház alapító tagját, akit a nemrégiben bemutatott Jónás könyve című előadásban Babits Mihály szerepében láthattunk.

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is kihirdették, hogy kik kapták meg az Erkel- és Liszt-díjakat, a Jászai-díjakat, az Érdemes és Kiváló Művész kitüntetéseket, a Magyar Érdemrend Nagykeresztjét. Ezen felül ilyenkor adják oda a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, továbbá a Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket.

A Babits Mihály Színház jelentette be, hogy Báhner Péter alapító tag is a díjazottak között van. Március 7-i azok is láthatták az ő színészi tehetségét, akik korábban csak névről ismerték őt. A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban működő Bubik-színpadon bemutatott Jónás könyve darabban Báhner Péter alakította a gégeműtéten átesett Babits Mihályt. Az előadás nagy sikert aratott, őt és Kéner Gabriellát percekig tapsolta a közönség.

Gratulálunk!

(Forrás: Babits Mihály Színház/papageno.hu)

(Borítókép: pillanatkép a Jónás könyve című előadásból)

  • Megérkeztek Esztergomba az önkormányzat által rendelt maszkok

    “Kedves Esztergomiak! Ma délután megérkezett az Önkormányzatunk által rendelt 30.000 darab műtéti maszk. A maszkokból a jövő hét folyamán 2-2 darabot fogunk minden esztergomi háztartásba eljuttatni!” – jelentette be Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

    Hídlap
  • Szemét égett Esztergom-kertvárosban

    Április 3-án, pénteken késő délután mintegy 20 négyzetméter területen felhalmozott szemét égett a dorogi Híd utca és az esztergom-kertvárosi Bocskai sor kereszteződésénél található területen – írja a Régió TV Esztergom. Arról nincsenek információk, hogy mi okozhatta a tüzet.

    Hídlap
Advertisements