Izidor

Hídlap

Bicajos futárhálózattal segítenék az idős verőcei lakosokat

Bicajosfutár hálózat kiépítésével segítené az időseket a verőcei önkormányzat. Céljuk az, hogy ne a veszélyeztetett korosztályba tartozó személyeknek kelljen elmenniük bevásárolni. Helyettük a tizennégy év feletti lakosok mehetnek el a boltokba. Rajtuk kívül utcaképviselőket is keresnek.

Ahogy egyre inkább terjed a koronavírus, úgy hoznak különböző, az időseket segítő intézkedéseket a települések. Verőcén például azt találták ki, hogy bicajosfutár hálózatot alakítanak ki: a terv szerint rögzítik majd a beérkező jelzéseket és kéréseket, melyeket továbbítanának az önkéntes segítőcsapat tagjainak. A szolgáltatás központját a művelődési házban alakítják ki, ott fogják fogadni a kéréseket és ott készítik el az önkéntesek munkabeosztását.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt várják azoknak az egészséges fiatal és/vagy középkorú lakosok jelentkezését is, akikre számíthatnak a segítségnyújtásban. Ők utcaképviselőként szórólapokon tájékoztatnák a verőceiket és jeleznék a problémákat.

Az érdeklődők a 06-70-459-4212-es telefonszámon, illetve a greffkata68@gmail.com címen jelentkezhetnek a két munkára.

(Forrás: Verőce hivatalos oldala nevű Facebook oldal)

(Borítókép: welovebudapest.com)

  • Megérkeztek Esztergomba az önkormányzat által rendelt maszkok

    “Kedves Esztergomiak! Ma délután megérkezett az Önkormányzatunk által rendelt 30.000 darab műtéti maszk. A maszkokból a jövő hét folyamán 2-2 darabot fogunk minden esztergomi háztartásba eljuttatni!” – jelentette be Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

    Hídlap
  • Szemét égett Esztergom-kertvárosban

    Április 3-án, pénteken késő délután mintegy 20 négyzetméter területen felhalmozott szemét égett a dorogi Híd utca és az esztergom-kertvárosi Bocskai sor kereszteződésénél található területen – írja a Régió TV Esztergom. Arról nincsenek információk, hogy mi okozhatta a tüzet.

    Hídlap
Advertisements