Izidor

Hídlap

Bankszámlákkal segítette a csalókat, Három és fél milliót csaltak ki az áldozatoktól

Három bankszámla nyitásával segítette a csalókat az a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő budapesti férfi, akivel szemben negyvenegy rendbeli csalás miatt nyújtottak be vádiratot. A tettestárs a csalásból származó átutalt összegeket felvette és megbízója részére adta át.

A  vádirat szerint az eljárás során be nem azonosított tettesek rendszeres és jogtalan haszonszerzés érdekében 2019 januárjában úgy adtak fel internetes hirdetéseket különböző szerszámok, gépkocsik, bútorok, gyógyászati lámpa, mobiltelefon, lakókocsi, kávéfőző eladása kapcsán, hogy a termékekkel nem is rendelkeztek.

Az egyik elkövető megbízása alapján a vádlott tavaly január 8-án, majd 15-én és 31-én három különböző budapesti bankfiókban nyitott három lakossági forintszámlát. A negyvenegy sértett a felkínált vételárakért összesen mintegy 3,5 millió forintot utalt át a három számlára.

 A sértettek hiába várták a terméket, az utalást követően sosem kapták meg őket. A vádlott a bankszámlákról felvett összegeket a megbízója részére átadta, aki a vádlottnak az átadott összeg tíz százalékát osztotta vissza.

 Az ügyészség a vádiratban indítványt tett a különös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatásának a fenntartására, valamint arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság 5 év  börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélje. Továbbá 134.500,- Ft összeget kobozhatnak el tőle és kötelezhetik, hogy a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek kárát térítse meg.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: punkrockpenguin.net)

  • Megérkeztek Esztergomba az önkormányzat által rendelt maszkok

    “Kedves Esztergomiak! Ma délután megérkezett az Önkormányzatunk által rendelt 30.000 darab műtéti maszk. A maszkokból a jövő hét folyamán 2-2 darabot fogunk minden esztergomi háztartásba eljuttatni!” – jelentette be Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

    Hídlap
  • Szemét égett Esztergom-kertvárosban

    Április 3-án, pénteken késő délután mintegy 20 négyzetméter területen felhalmozott szemét égett a dorogi Híd utca és az esztergom-kertvárosi Bocskai sor kereszteződésénél található területen – írja a Régió TV Esztergom. Arról nincsenek információk, hogy mi okozhatta a tüzet.

    Hídlap
Advertisements