Erhard

Hídlap

Hernádi Ádám videóüzenetben jelentette be az újabb intézkedéseket

Az önkormányzat által beszerzett több száz liter folyékony kézfertőtlenítőt elkezdtük eljuttatni az intézményekhez – jelentette be Hernádi Ádám. Esztergom polgármestere emellett a lakosság és a vállalkozások helyzetét segítő intézkedésekről is beszámolt.

„A koronavírus-járvány nagyon sokakat városunkban is nehéz helyzetbe hoz. Az önkormányzatunknak és nekem is a védekezésen kívül az az elsődleges feladatunk, hogy ebben a nehéz időszakban a legnagyobb segítséget nyújtsuk a városunk polgárainak és az itt lévő vállalkozásoknak is” – mondta el az új videó elején, melyben arról is beszélt, hogy napokkal ezelőtt a Híd Szociális Központ bevonásával szervezték meg a rászorulók és idősek ellátását.

Néhány statisztikai adatot is megemlített: eddig hetvenhat személy fordult hozzájuk segítségért, átlagosan napi ötven adag ételt biztosítanak az igénylőknek.

„Bevásárlásra huszonkilenc, gyógyszerkiváltásra huszonnyolc, és csekkfeladásra öt alkalommal volt szüksége a hozzánk fordulóknak” – tette hozzá.

Hernádi Ádám azt is elmondta, hogy az önkormányzat által beszerzett több száz liter folyékony kézfertőtlenítőből bizonyos mennyiséget eljuttatnak a kórháznak, a háziorvosi rendelőknek, a plébániáknak, a mentőszolgálatnak, a rendőrségnek, a katasztrófavédelemnek, a postának és a Bogáncs Állatmenhelynek is.

A továbbiakban rátért arra, hogy milyen új rendelkezéseket hozott, mellyel a városban élőket és a vállalkozókat segíthetik ebben a nehéz időszakban.

„A piaci alapon kiadott bérlakások bérleti díját 50 %-os csökkentéssel visszaállítjuk a március elseje előtti árakra június 30-ig, illetve a szociális bérlakások bérlőinek is a március elseje előtti árakat kell fizetniük június 30-ig. A várostól üzlethelyiséget bérlő vállalkozóknak is igyekszünk segítséget nyújtani, ezért azoknak, akik bezárni kényszerülnek 50 %-os, a többieknek 30 százalékos kedvezményt nyújtunk a megfizetendő bérleti díjból június 30-ig.” – ismertette.

A polgármester megjegyezte: a rendelkezések június 30-ig lesznek érvényben és mintegy háromszáz családot és egy tucat vállalkozást érintenek. Kérésre kamatmentes fizetési haladékot biztosítanak a részükre.

Hernádi Ádám arra kéri a lakosokat, hogy vigyázzanak egymásra, figyeljenek az idősekre és csak akkor hagyják el otthonaikat, ha az feltétlenül szükséges.

(Forrás: Hernádi Ádám közösségi oldala)

  • 980 főnél mutatták már ki az új koronavírus-fertőzést

    Újabb 85 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek (egyikük 48 éves). Összesen 96-an hagyták el gyógyultan a kórházat.

    Hídlap
  • Piros lapot adtak a koronavírusnak a játékvezetők

    Komárom-Esztergom megye egészén átívelő piroslapot indítottak útjára a játékvezetők. A megyei sípmesterek is csatlakoztak a #maradjotthon országos kezdeményezéshez. Bíznak benne, hogy kisfilmükkel fel tudják hívni a figyelmet az otthon maradás fontosságára.

    Hídlap
Advertisements