Fülöp, Evelin

Hídlap

Különdíjat ért a cinegés alkotás

Különdíjat érdemelt ki pályaművével Kovács Brigitta Eperke, az Esztergomi József Attila Általános Iskola nyolcadik évfolyamos tanulója, az Állatorvostudományi Egyetem Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett kreatív pályázatán.

Az egyetem által meghirdetett rajz- és barkácspályázatra nem csak rajzokat, hanem festményt, grafikát is vártak a kedvenc madarakról fákról. Sőt a pályázók általuk tervezett és háztartási hulladékból barkácsolt madárházikóval és fürdőtállal is nevezhettek. A 6-18 év közötti általános- és középiskolások igencsak szabadjára engedhették fantáziájukat. Összesen 581 pályamű érkezett be, melyeket dr. Sótonyi Péter, az egyetem rektora, dr. Bohátka Gergely, az egyetem kancellárja, Bujáki László, festőművész, Jakab Flóra, természetfotós és az Állatorvostudományi Egyetem V. éves diákja, valamint az Állatorvostudományi Egyetem Kommunikációs Osztályának csapata bírált el.

Az esztergomi iskola három cinegét ábrázoló alkotása pedig méltán érdemelte ki a különdíjat. Gratulálunk!

(Forrás: Esztergomi József Attila Általános Iskola)

(Borítókép: részlet az alkotásból)

Advertisements

  • Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma

    Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu. Újabb 8 idős beteg hunyt el, így már 499-en vesztetették életüket a koronavírusban.

    Hídlap
  • Többször is ittasan vezetett, börtönbe kerülhet

    Letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt az esztergomi férfit, akit többször is ittas vezetésen kaptak. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörös visszaeső sofőrt tiltsák el a közügyektől, valamint a járművezetéstől is.

    Hídlap
Advertisements